Click pentru a te abona

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, la Tulcea, pentru analiza stadiului de implementare a proiectelor ITI Delta Dunării

0 Shares

*posibilitatea prelungirii unor termene astfel încât proiectele să poată fi depuse și, de asemenea, despre adaptarea programului de finanțare astfel încât să se permită înființarea la Babadag, Sulina și Măcin a unor centre medicale anexe ale Spitalului Județean de Urgență Tulcea

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, s – a aflat, marți, 31 octombrie a.c. la Tulcea, într-o vizită de lucru dedicată mecanismelor de absorbție a fondurilor europene prin Programul de Investiții Teritorial Integrate (ITI) Delta Dunării. Întâlnirea de la Tulcea a avut caracter tehnic și a avut drept participanți principalii beneficiari ai acestui mecanism de finanțare – Consiliul Județean Tulcea, Primăria Tulcea, reprezentanți ai UAT-urilor urbane din județ.

“Am analizat măsură cu măsură stadiul proiectelor prinse în ITI DD. Sunt progrese dar trebuie să ne grăbim pentru a evita pierderea de fonduri europene pe Programul Operațional Regional (POR). Cele 40 de proiecte depuse prin POR în cadrul ITI sunt în diferite stadii de evaluare iar scopul principal al întâlnirii de astăzi a fost acela de a accelera modul de lucru pentru proiectele cuprinse în acest program. Va trebui să flexibilizăm procesul și să contractăm rapid proiectele depuse de către beneficiari. Iar beneficiarii, mă refer la Consiliul Județean și la primării, trebuie să-și grăbească procesul de depunere a noilor proiecte. Am stabilit calendarul viitoarelor lansări speciale pentru ITI Delta Dunării, și, repet, trebuie să se intensifice activitatea pentru  depunerea proiectelor în timp util, pentru a putea fi evaluate și pentru a semna contractele de finanțare.

Remarc deschiderea autorităților, discuțiile constructive pe care le-am avut. Dialogul cu primarii a fost util atât în ceea ce privește investițiile pe care le au în curs cât și pe cele pe care urmează să le facă. Fie că vorbim de sistemul medical, fie că vorbim de sistemul de educație, sunt proiecte bune dar ele trebuie accelerate”, a declarat ministrul Marius Nica.

 Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Tedorescu a făcut din nou apel la primarii comunităților din teritoriul ITI și a subliniat faptul că este nevoie de o mai mare implicare, de profesionalism pentru gestionarea proiectelor.

Este nevoie de asumarea responsabilității”, a conchis șeful administrației județului.

Coordonatorul ADI ITI DD, Doina Surcel a subliniat necesitatea instruirii personalului din primării care lucrează cu fonduri europene:  „ Experții ITI au toată deschiderea pentru a ajuta acolo unde situația o impune însă în mod evident este nevoie de o pregătire a personalului din primării

S-a mai discutat despre posibilitatea prelungirii unor termene astfel încât proiectele să poată fi depuse și, de asemenea, despre adaptarea programului de finanțare astfel încât să se permită înființarea la Babadag, Sulina și Măcin a unor centre medicale anexe ale Spitalului Județean de Urgență Tulcea.

  „Trebuie să găsim soluții pentru sănătatea locuitorilor județului. Aceste centre medicale trebuie să fie o prioritate, astfel preluându-se și din presiunea pe SJU Tulcea”, a spus președintele Horia Teodorescu.

 Președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre, a subliniat de asemenea, necesitatea flexibilizării mecanismelor tehnice care să ajute la creșterea gradului de absorbție a fondurilor în teritoriul ITI.

Referitor la flexibilizarea mecanismului tehnic, ministrul Nica a precizat faptul că s-a discutat la nivelul Ministerului, posibilitatea ca oamenii care lucrează în primării să poată fi retribuiți, să primească spor salarial pentru gestionarea de fonduri europene.

   „ Mă refer la acel spor pe care îl primesc și angajații din Minister. A fost unul dintre subiectele de discuție și la nivel guvernamental vom găsi o soluție pentru că,  într-adevăr, vorbim de localități mici care gestionează proiecte de câteva zeci de milioane de euro și atunci trebuie să existe o remunerație a personalului din cadrul primăriilor”, a spus Nica.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com