Click pentru a te abona

Ministrul Agriculturii a declarat că suma necesară de 1,2 miliarde de lei pentru despăgubiri a fost inclusă în rectificarea bugetară pentru 34.647 de fermieri

209 Shares

Conform informațiilor date publicitășii de către Ministrul Adrian Oros rezultatele parțiale privind campania de recoltat la data de 3 august 2020 se prezintă felul în care seceta a afectat producția de grâu (2,9to/ha), secară (2,5 to/ha), orz (2,6 to/ha), rapiță (1,9 to/ha).

Ministrul a declarat că suma necesară de 1,2 miliarde de lei pentru despăgubiri a fost inclusă în rectificarea bugetară, fiind impactați 34.647 de fermieri, iar cuantumul ajutorului compensatoriu/ha este de circa 925 lei la grâu și secară și 1002 lei la rapiță. De asemene, s-a extins ordinul privind despăgubirile, întrucât în anumite zone seceta va produce pagube și pentru culturile însămânțate în primăvară, de asemenea, s-a completat acest ordin incluzându-se la culturile agricole livezile și viile.

Cu privire la întâlnirile cu sectorul bancar, ministrul a afirmat că se încearcă elaborarea unui proiect de act normativ cu aplicabilitate unitară, care urmărește crearea unui mecanism bancar de amânare a ratelor pornind de la prevederile OUG 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare. Băncile și ARB agreează acest act normativ, dar este nevoie de o reglementare în acest sens din partea BNR. Ministrul și-a exprimat speranța ca în urma consultărilor să apară această reglementare care să permită băncilor să pună în aplicare acest mecanism privind amânarea ratelor și a specificat că Ministerul va continua demersurile în acest sens, în interesul agriculturii și al economiei românești.

Referitor la cei care utilizează produse de protecție a plantelor, ministrul a informat că Ministerul vine cu un sprijin real pentru fermieri, printr-un Ordin care facilitează autorizarea produselor de protecție a plantelor pentru utilizări minore, prin furnizarea de mijloace de gestionare a bolilor și a dăunăorilor pentru a produce și a menține rezerva sigură și stabilă a producției agricole.

Nu în ultimul rând aș vrea să subliniez faptul că după Reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură au fost virați 103.381.276 lei pentru 10.951 beneficiari pentru trim. I.

Deputat PNL Gudu Vasile

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com