Click pentru a te abona

Ministrul Agriculturii a dat asigurări că angajamentele asumate față de fermieri vor fi respectate. Toți agricultorii afectați de secetă vor primi despăgubiri

217 Shares

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a transmis în cadrul unei conferințe de presă faptul că se dorește ca rectificarea bugetară să acopere toate nevoile agriculturii, inclusiv cele legate de despăgubirile produse de secetă: bugetul MADR a fost suplimentat cu 3 miliarde 445 milioane lei, iar această rectificare asigură compensarea cât mai echilibrată și obiectivă a pierderilor înregistrate de toți lucrătorii din agricultură, atât cei afectați direct de secetă, dar și a celor înregistrate de alte sectoare lovite indirect de secetă și de evoluția pandemiei Covid 19.

Adrian Oros a precizat că au existat consultări cu  liderii celor mai mari asociații din agricultură referitoare la despăgubirile legate de secetă. În Ordonanța de Urgență comunicată Comisiei Europene se alocă un anumit cuantum pentru fiecare hectar în funcție de tipul de cultură. Ministrul a reamintit cuantumurile pe hectar pe care fermierii le vor primi: 925 de lei/ha – grâu și secară, triticale – 805 lei, orz – 912 lei/ha, orzoaică – 951, ovăz – 772 lei/ha, rapiță – 1.002 lei/ha.

Adrian Oros a subliniat că în cadrul rectificării bugetare au fost alocate 850 milioane de lei pentru secetă, ceea ce asigură un minim de 80 % din cuantumul ce va fi direcționat ca despăgubire în luna septembrie, urmând ca restul de 20% să fie distribuit fermierilor la rectificarea din octombrie. Toate programele aflate în derulare vor fi finanțate.

Ministrul a adus precizări privind stadiul Ordonanței de Urgență referitoare la despăgubirile pentru secetă: astăzi ordonanța a fost transmisă către Ministerul Finanțelor Publice spre avizare, iar în 10 zile de la publicarea acesteia fermierii vor putea depune la APIA cererile de plată, alături de procesul verbal și datele bancare, urmând ca în 10 zile de la depunerea cererilor banii să fie virați în contul fermierilor. Prin alocarea a 850 milioane de lei se asigură 80% din cuantumul maxim urmând ca o nouă rectificare bugetară în cursul lunii octombrie a acestui an să se aloce și celelalte sume pentru fermierii care au fost și sunt afectați de secetă.  

Gudu Vasile Deputat PNL Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com