Click pentru a te abona

Ministerul Turismului va încheia contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale pentru investiții. Oportunitate pentru Delta Dunării

284 Shares

Guvernul a adoptat un proiect care prevede că Ministerul Turismului va putea încheia contracte de finanțare multianuale cu autoritățile locale.

Detalii în acest sen ne-a oferit deputatul social democrat, Mirela Furtună, vicepreședinte al PSD, secretar al Comisiei pentru politică externă:

“Având în vedere potenţialul turistic semnificativ al României, iar Delta Dunării este una dintre zonele privilegiate din toate punctele de vedere,  și ținând cont de faptul că avem  prevederi specifice în  Programul de guvernare privind dezvoltarea activităţii şi capacităţii unităţilor turistice, acest act normative vizează creșterea economică susțenabilă.

Prin adoptarea acestei Ordonanțe de urgență, decalajele dintre dezvoltarea turismului din România și din țările concurente la nivel mondial se vor reduce, ca urmare a impacului investițiilor derulate tocmai pentru posibilitatea ca autoritățile locale să încheie contracte multianuale cu Ministerul Turismului.

Conform actului normativ, investițiile în turism se pot finanța pe o perioadă de până la la patru ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă doi ani. Ordonanța adoptată de Guvern reglementează în fapt modalitățile prin care se pot deconta sumele contribuției de la bugetul de stat, de utilizare a sumelor transferate de la bugetul Ministerului Turismului. În același timp, trebuie să se cunoască faptul că în cazul în care nu sunt respectate prevederile legale sau contractuale, aceste sume vor fi recuperate în regim de urgență..

Vorbim despre dezvoltarea destinaţiilor turistice, creşterea calităţii serviciilor în turismul intern şi, implicit, a potenţialului turistic românesc pe piaţa externă, promovarea turismului intern în vederea îmbunătăţirii circulaţiei turistice în paralel cu conservarea patrimoniului natural şi cultural, așadar, vorbim despre o oportunitate uriașă pentru Județul Tulcea, pentru Delta Dunării, pentru litoralul românesc” a mai spus deputatul Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com