Click pentru a te abona

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a semnat un contract pentru dezinstituționalizarea copiilor din centrele de plasament

16 Shares

“Ministerul Muncii și Justitiei Sociale prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară, a folosit oportunitatea oferită de fondurile europene pentru a extinde și profesionaliza actuala rețea de asistență maternală”, a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

“Instituția a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor -„Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”. România încă are una dintre cele mai mari rate de copii în centre de plasament din Europa. Trecerea de la centre rezidențiale la îngrijire familială, familii substitutive sau asistenți maternali reprezintă un avantaj și din punct de vedere financiar.

In condițiile în care continuarea procesului de dezinstituționalizare și închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi reprezintă angajamente asumate de Guvernul României, proiectul este gândit pentru a veni în sprijinul dezvoltării și profesionalizării actualei rețele de asistenți maternali, care reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 5 ani și are un buget de aproape 569 de milioane de euro.

Până la finalizarea proiectului rețeaua de asistență maternală  va fi extinsă cu peste 4.000 de persoane și 15.000 de asistenți maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continua în vederea creșterii calității serviciilor oferite și a viziunii față de această component extrem de importantă a protecției sociale” a mai spus deputatul social democrat, membru  al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com