Click pentru a te abona

Miere de albine pentru preșcolari și pentru elevii învățământului primar

62 Shares

Camera Deputaţilor a adoptat legea privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.

“Am votat cu bucurie acest proiect de lege care aduce mierea de albine în alimentația copiilor de grădiniță și a celor din învățământul primar (clasele I-IV) pentru că, din păcate, sunt foarte mulți copii care nici măcar nu știu care este gustul mierii și consider ca fiind extrem de bun augur faptul că mulți, foarte mulți copii vor beneficia de acest program care vine în completarea programului “Cornul și laptele”. Este o veste bună pentru toți” a declarat deputatul social democrat Radu Anișoara, membru al Comisiei de muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

“Vorbim despre miere din stupinele românești, stupinele autorizate conform prevederilor legale în vigoare. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor urmează să verifice periodic calitatea mierii acordate prin acest program pentru care sursa de finanțare va fi chiar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale  prin transferul de la bugetul de stat către bugetele locale ale judeţelor, respectiv bugetul local al municipiului Bucureşti. De altfel, Legea prevede chiar și felul în care va ajunge mierea la copii, în sensul că va fi ambalată în borcănele cu capac de culoare verde, marcat cu hologramă care să ateste calitatea.

Achiziționarea mierii poliflore, transportul si distribuția acesteia la unitățile de învățământ pot fi contractate și de către consiliile județene, respectiv de către consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale și ale sectoarelor municipiului București, cu asistența direcțiilor județene pentru agricultură.

Mierea de albine nu este doar gustoasă dar este și un adevărat izvor de sănătate. Este  un stimulent şi este, practic, un medicament cunoscut din toate timpurile pentru  efectele benefice privind creșterea imunității copiilor” (deputat Radu Ani;oara).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com