Click pentru a te abona

Sărbătoarea Sfinților Martiri de la Niculițel, Zotic, Atal, Camasie și Filip

0 Shares

Pe 4 iunie,  Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel,  martirizati în secolul al IV-lea, cinstirea lor făcându-se în această zi încă din vechime. Ei fac parte din cei 36 de mucenici care au patimit pentru Hristos pe pământul țării noastre, în vechea cetate Noviodunum, Isaccea de astăzi, la sfărșitul veacului al III-lea și începutul veacului al IV-lea.

Sfintele trupuri ale celor patru mucenici au fost descoperite printr-o fericită întâmplare în vara anului 1971 și sunt printre puținele moaște întregi din întreaga lume ortodoxă.

“Sărbătoarea Sfinților Martiri de la Niculițel a început duminică, 3 iunie, cu un pelerinaj la Cripta Martirică din incinta Bazilicii Paleocreștine unde s-a săvârșit slujba Vecerniei de către PS Visarion, Episcop al Tulcei împreună cu un sobor de preoți în prezența unui mare număr de oameni. Această mare sărbătoare a devenit și Ziua Comunei Niculițel prilej cu care anul acesta au fost invitați fiii satului plecați în toate colțurile lumii iar doi dintre artiștii născuți în această localitate au organizat cu sprijinul autorităților locale un vernisaj de pictură cu tematică religioasă – pictorița Paula Tudor Cerin și un recital special de poezie susținut de poetul Petre Ohan într-o atmosferă absolut fantastică la Monumentul Paleocreștin Bazilica Niculițel.
Au fost momente deosebite pentru care felicit organizatorii și pe toți participanții care au desăvârșit simbolistica acestei mari sărbători a Dobrogei de Nord și să mulțumesc cu plecăciune pentru invitație” a declarat deputatul social democrat Simion Lucian.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com