Click pentru a te abona

Mesajul ONU pentru Ziua internațională a femeilor din mediul rural

19 Shares

Instituită de Adunarea Generală prin Rezoluţia 62/136 din 18 decembrie 2007, această zi recunoaşte “rolul critic şi contribuţia femeilor din mediul rural în consolidarea dezvoltării rurale, a agriculturii, îmbunătăţirea securităţii alimentare şi eradicarea sărăciei rurale”, potrivit www.un.org.

“Abilitarea femeilor și a fetelor din mediul rural este esențială pentru construirea unui viitor prosper, echitabil și pașnic pentru toți, pe o planetă sănătoasă. Este necesară atingerea egalității de gen, asigurarea muncii decente pentru toți, eradicarea sărăciei și a foametei și luarea măsurilor pentru a atenua schimbările climatice” a transmis cu acest prilej Organizația Națiunilor Unite.

Cu toate acestea, femeile și fetele din mediul rural continuă să fie afectate în mod disproporționat de sărăcie, inegalitate, excludere și efectele schimbărilor climatice.

În această Zi internațională a femeilor din mediul rural,  se face un apel către toate statele lumii pentru adoptarea unor măsuri menite să asigure drepturile femeilor și fetelor din mediul rural. Și ne referim inclusiv la dreptul de proprietate asupra pământului și securitatea deținerii lui, la hrană și nutriție adecvată, la o viață liberă de toate formele de violență, discriminare și practici dăunătoare, la cel mai înalt nivel de sănătate, inclusiv sănătatea sexuală și reproductivă și nu în ultimul rând, dreptul la educație de calitate, accesibilă pe tot parcursul vieții.

Pentru a realiza aceste lucruri sunt necesare investiții, reforme juridice și politice și includerea femeilor din mediul rural în procesul decizional care le afectează viața. Investind în bunăstarea, mijloacele de trai și reziliența femeilor și fetelor din mediul rural, facem progrese pentru toți” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, președinte al Organizației de Femei Social Democrate din județul Tulcea cu prilejul Zilei mondiale a femeilor din mediul rural.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com