Click pentru a te abona

Medicii specialiști care nu au contract cu CJAS, pot elibera rețete compensate/gratuite sau bilete de trimitere gratuite/concedii medicale.

0 Shares

“Cu 261 de voturi “pentru” și o abținere, am votat  Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, lege care aduce o serie de reglementări ce vin în ajutorul pacienților și le dau posibilitatea de a nu mai sta la cozi interminabile pe la cabinetele publice” ne-a relatat deputatul tulcean Radu Anișoara, după votul decisiv.

În speță, se introduce garantarea dreptului la accesul liber și neîngrădit al tuturor asiguraților din sistemul public de sănătate, la bilete de trimitere gratuite pentru consultații de specialitate și paraclinice, concedii medicale, eliberarea de rețete compensate/gratuite și în cazul prezentării la medical specialist care nu are contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, dar are o formă legală, autorizată de efectuare a consultațiilor de specialitate în calitate de angajat sau care deține cabinet medical individual (CMI) sau funcționează drept persoană fizică autorizată (PFA) și   obligația caselor de asigurări de sănătate, de a încheia un contract cu medicii specialişti, în baza căruia aceştia să poată asigura serviciile menționate.

Am convingerea că modificarea Legii Sănătății va facilita și înființarea de noi cabinete medicale ambulatorii de specialitate și menținerea celor existente prin faptul că pacientul nu va mai fi nevoit să se deplaseze din nou la medical de familie pentru transcrierea rețetei simple în rețetă compensate sau să obțină un nou bilet de trimitere la un alt specialist.

Dreptul de a beneficia de bilet de trimitere pentru investigații paraclinice (analize de laborator, radiologie, imagistică) precum și pentru alte consultații de specialitate, dreptul de a beneficia de prescrierea concediului medical și al rețetei compensate sau gratuite, drepturile pacienților fiind, așadar, respectate.

Deasemenea, sper ca această modificare să contribuie la dezvoltarea și la maturizarea pieței serviciilor medicale ambulatorii, atât prin descongestionarea cabinetelor medicilor de familie  cât și prin eliberarea cabinetelor ambulatorii integrate ale spitalelor a declarant deputatul Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com