Click pentru a te abona

Măsuri speciale pentru Nordul Județului Tulcea unde incidența infectării cu Covid19 a crescut. Secție cu 10 paturi la Spitalul Măcin, suspendarea cursurilor și schimbarea scenariilor în multe dintre unitățile de învățământ

480 Shares

Prefectul Județului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan, ne-a oferit informații referitoare la incidența relativ mare de infectare cu noul Coronavirus în mai multe localități din Nordul Județului Tulcea. Astfel, în ultima săptămână la nivelul întregului județ s-au înregistrat aproape 100 de cazuri (94) iar în localități precum Grindu, Jijila, Rachelu, Carcaliu, Măcin, Stejaru, Parcheş, Mineri, Vasile Alecsandri, rata de incidenţă este de peste 3 la mia de locuitori.

Prefectul tulcean a precizat faptul că din toade studiile și analizele efectuate de instituțiile abilitate nu poate fi vorba la acest moment despre transmitere comunitară ci de focare aflate sub supraveghere epidemiologică permanentă.

“În această stare de fapt am căutat soluții pentru persoanele infectate care prezintă simptome ușoare dar au nevoie de internare și am reușit să înființăm o secție cu 10 paturi Covid19, pentru tratament și internare pe parcursul zilei, la Spitalul din orașul Măcin. Evident, așa după cum am mai spus, aici tratăm cazurile ușoare și foarte ușoare iar lipsa medicilor infecționiști este o realitate și la noi, așa după cum este la nivel național. Așa după cum o realitate este faptul că s-a atins nivelul maxim al capacității de internare la Spitalul Județean de Urgență Tulcea” a precizat prefectul Alexandru Cristian Iordan

Conform datelor primite din partea Instituției Prefectului județului, până la această dată la nivelul întregului județ au fost confirmate 1011 persoane infectate cu Covid19, 45 de decese.

Pentru comunităţile cu o rată de incidenţă de peste 1,5% (Grindu, Stejaru, Somova, Jijila), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a dispus, miercuri, 7 Octombrie, recomandări cu măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, iar în comunităţile nemenţionate în ordin, comuna Carcaliu, satul Rachelu din comuna Luncaviţa şi oraşul Măcin, autorităţile efectuează controale integrate.

De asemenea, la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Tulcea, în urma analizei privind creșterea incidenței cazurilor confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 la peste 1.000 de locuitori, se recomandă, începând cu data de 07.10.2020, timp de 14 zile, următoarele măsuri pentru comunele: Grindu, Stejaru, Somova și Jijila:

· Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici au obligația de a organiza programul de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru cu scopul de a evita aglomerarea la locul de muncă

· Interzicerea organizării de evenimente private (petreceri, zile onomastice, parastase, etc);

· Purtarea măștii de protecție în aer liber, în zonele aglomerate, precum și în spațiile închise;

· Verificarea respectării normelor de protecție în magazine;

· Scurtarea duratei slujbelor la biserică și pe cât posibil desfășurarea în curtea bisericii ( în funcție de vreme);

· Se vor organiza echipe formate din: asistent medical comunitar, asistent medical social și un reprezentant din cadrul Poliției Locale, care se vor deplasa la familiile din localitățile vizate, în vederea explicării riscurilor privind infecția cu SARS-CoV-2 și măsurile de prevenție, precum și identificarea persoanelor cu posibile probleme medicale;

Pentru Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin – clasa a XI-D și clasa a XII B Art.2 se dispune suspendarea cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 03.10.2020 până la data de 17.10.2020, ca urmare a depistării a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, la elevi, elevii claselor menţionate urmând să-și desfășoare cursurile online.

Pentru următoarele unităţi de învăţământ se modifică scenariul de funcţionare ca urmare a creşterii/scăderii ratei incidenței cumulate la 1.000 de locuitori, calculată de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Tulcea, după cum urmează:

· Începând cu data de 06.10.2020: – Școala Gimnazială Chilia-Veche trece din scenariul 1 (verde), în scenariul 2 (galben), – Grădinița cu Program Normal Rachelu (comuna Luncavița) trece din scenariul 1 (verde), în scenariul 2 (galben), · Începând cu data de 06.10.2020: – Şcoala Gimnazială Stejaru – trece din scenariul 2 (galben) în scenariul 3 (roșu), conform anexei 3 care face parte integrantă din prezenta hotărâre; Scenariul presupune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activități/lecții online. · Începând cu data de 06.10.2020: – Grădinița cu Program Normal Mina Altân – Tepe (comuna Stejaru) trece de la scenariul 2 (galben), în scenariul 1 (verde), – Școala Gimnazială Somova trece de la scenariul 2 (galben), în scenariul 1 (verde), – Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin trece de la scenariul 2 (galben), în scenariul 1 (verde), – Grădinița cu Program Normal nr. 2 Măcin trece de la scenariul 2 (galben), în scenariul 1 (verde), – Grădinița cu Program Normal nr. 4 Măcin trece de la scenariul 2 (galben), în scenariul 1 (verde), – Școala Gimnazială “Gheorghe Banea” Măcin trece de la scenariul 2 (galben), în scenariul 1 (verde), – Grădinița cu PP nr. 3 Măcin trece de la scenariul 2 (galben), în scenariul 1 (verde), – Școala Gimnazială nr. 1 Măcin trece de la scenariul 2 (galben), în scenariul 1 (verde), – Liceul Tehnologic Măcin trece de la scenariul 2 (galben), în scenariul 1 (verde).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com