Click pentru a te abona

Măsuri de protecție și servicii sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice

270 Shares

Prin modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței în familie, Guvernul României a asigurat reglementarea unor noi tipuri de măsuri de protecție și de servicii sociale pentru prevenirea și combaterii violenței domestice, inclusiv a locuințelor protejate sub forma unei rețele naționale inovative integrate de servicii destinate victimelor violenței domestice.

Pentru realizarea măsurilor enunțate mai sus, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), în parteneriat cu instituții specializate de la nivelul administrației publice locale, implementează Proiectul “Venus – Împreună pentru o viața în siguranță!” prin care vor fi create servicii moderne în sprijinul victimelor violenței domestice, care să le ofere atât posibilitatea ieșirii din situația de risc și vulnerabilitate, cât și facilitarea transferului către o viață independentă, prin integrare/reintegrare socio-profesională.

Proiectul cuprinde 42 de locuințe protejate precum și servicii integrate complementare constând în 42 de grupuri de suport și 42 de cabinete de consiliere vocațională, în parteneriat cu instituții specializate de la nivelul administrației publice locale ( direcții generale de asistență socială și protecția copilului și direcții de asistență socială). Aceste servicii vor constitui baza creării și implementării Programului național de protecție a victimelor violenței domestice.

De asemenea, în cadrul rețelei naționale se vor furniza servicii integrate pentru persoanele beneficiare din cadrul locuințelor protejate, după caz: cazare temporară, servicii de consiliere psiho-socio-medicală, consiliere juridică, continuarea/reintegrarea în sistemul de educație, furnizarea de măsuri de ocupare, consiliere, formare, reinserție/ acompaniere socioprofesională în vederea inserției/reinserției socio-profesionale, măsuri de acompaniament, în concordanţă cu nevoile specifice ale victimelor violenței domestice.

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com