Click pentru a te abona

Marile proiecte pentru dezvoltarea Dobrogei de Nord în dezbatere la Tulcea

0 Shares

Liviu Dragnea,Președintele Camerei Deputaților, Președintele al PSD, se află timp de două zile (23-24 martie a.c) la Tulcea împreună cu senatorii social-democrați, cu premierul Sorin Grindeanu, cu miniștri ai cabinetului Grindeanu într-o amplă reuniune de lucru.

Liviu Dragnea, declarații conferință de presă:

*Sper ca noul Guvern să finalizeze procedura de transfer a falezei tulcene și a infrastructurii portuare de la APDM la autoritățile locale. Cred că toate zonele portuare trebuie să treacă în administrația autorităților locale pentru a se dezvolta. Iată faleza de Tulcea, arată îngrozitor și poate deveni  un punct de atracție turistică după ce va beneficia de investiții de consolidare  și modernizare în condițiile în care sunt prevăzute sume de peste 24 de milione de euro pentru această investiție.

*Am discutat despre accelerarea procedurilor pentru a trece etapele necesare pentru finalizarea drumului expres Brăila – Tulcea – Constanța, este prins pe Axa 2 Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), cu o valoare de peste 477 de milioane de euro.

*Podul Brăila – Tulcea, o investiție de cca 200 de milioane de euro despre care se vorbește de 20 de ani, o investiție vitală pentru această zonă, intră în linie dreaptă într-o lună întrucât la momentul de față s-a ajuns deja la Comisia Tehnică pentru ultimile avize. Acum sunt sume alocate prin mecanismul Investiții Teritoriale Integrate pentru Delta Dunării și județul Tulcea.

*Ghidurile care stabilesc regulile de depunere a proiectelor trebuie adaptate pentru speciful acestei zonei.

*Nu există comunicare între Rezervația Biosferei Delta Dunării și comunitățile locale și lucrul acesta trebuie să intre pe făgașul normal.

*Problemele punctuale ridicate de primarii din județul Tulcea trebuie privite cu mare atenție și soluționate.

*Suntem foarte aproape de finalizarea legii privind achizițiile strategice cu proceduri simplificate pentru câteva domenii strategice pentru România, marea infrastructură, energie și achizițiile militare. Vrem să fie proceduri simplificate și să avem garanția că o decizie luată și o finanțare identificată se finalizează cu investiții. Nu trebuie sa stăm doi, trei, sau cinci ani în contestații și când să începem treaba să constatăm că datele de acum cinci ani nu mai sunt valabile și procesul se reia. Pentru noi, este o lege vitală și este după modelul unor țări din vestul Europei.

*Urgențe mai sunt și continuarea modernizării Aeroportului Delta Dunării, decolmatarea canalelor din Rezervația Biosferei Delta Dunării și protejarea biodiversității (80 de milioane de euro), redeschiderea și modernizarea Spitalului de la Sulina, modernizarea și dotarea cu echipamente moderne, performante, eficiente a Spitalului Județean de Urgențe Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com