Marcel Ciolacu a degustat la Jurilovca piroșchi sărate (cu varză murată și ceapă) și piroșchi dulci (cu stafide și rahat)
Premierul Marcel Ciolacu și-a început vizita la Tulcea cu Portul Jurilovca unde a fost întâmpinat cu produse tradiționale ale Comunității Rușilor Lipoveni: piroșchi sărate, cu varză murată, ceapă și praz, piroșchii dulci, cu stafide și rahat și nu în ultimul rând cu ceai. Piroșchile sunt niște colțunași/găluște din aluat nefermentat cu diferite umpluturi. Aluatul se fierbe, după care de obicei se prăjesc în unt cu ceapă.
Ajuns în fața unei rulote fast food, premierul Ciolacu a fost îmbiat cu plăcintă „cu brănză din zonă de la noi, cu mozarela, cu…” l-a asigurat vânzătoarea. După ce-a luat plăcinta, Marcel Ciolacu a întrebat „cine plătește(?!)” și după câteva secunde a scos 20 de lei pentru care a primit bon fiscal și mulțumiri pentru „saftea”.
Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News