Click pentru a trimite e-mail

Maratonul Nisipului 2020 sprijină activ copiii cu boli grave. Circuitul încrederii și al speranței ajută copiii bolnavi de cancer

Sprijinirea copiilor grav bolnavi prin asistență medicală la domiciliu

Contribuțiile de participare la cursa “Family Run”, care se va desfășura pe distanța de 1km, vor fi donate integral pentru susținerea acestui proiect social derulat de Asociația “Dăruiește Aripi” din Constanța. Campaniile “Circuitul încrederii și al speranței” sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei și familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de tratament și monitorizare la domiciliu oferit de către o secție de onco-pediatrie din țară.

“Circuitul Încrederii și Speranței este un proiect, prin care, echipe mixte ale Asociației “Dăruiește Aripi” și personalul medical specializat al secției de onco-hematologie pediatrică de la Constanța se deplasează la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea pentru procedurile care se pot efectua acasă în aceleași condiții sau chiar mai bune decât cele din spital. Dacă ar trebui să definim printr-un singur cuvânt acest program, acest cuvânt este CONFORT. Unicitatea proiectului se datorează faptului că micuții pacienți sunt familiarizați cu personalul medical  care se deplasează la domiciliul lor, aceștia fiind cei care ii îngrijesc și tratează la spital. În anul 2019, am avut ocazia de a sprijini 142 de copii cu boli cronice grave din Dobrogea (însumând 207 vizite, 1287 analize medicale prelevate și peste 11.000 km parcurși) prin deplasarea la domiciliu, când condiția lor fizică, psihică și socio-economică împiedică deplasarea lor la spital. Programul sprjină copiii aflați în perioada tratamentului încă de la diagnosticare și a celor aflați în faza terminală prin acordarea de îngrijiri paliative și terapia durerii”, declară Alina Pătrăhău, președintele Asociației “Dăruiește Aripi”.

Asociația Sportivă SanaSport consideră că sănătatea copiilor noștri ar trebui să fie prioritatea zero a guvernanților noștri și trebuie regândite noi strategii și politici publice pentru relansarea educației fizice în școli. Și în acest an, în cadrul evenimentului internațional Maratonul Nisipului, vor fi organizate campaniile sportiv-educative “Campionii Școlii” și “Cursa Family Run”, în parteneriat cu școli din Constanța și cu părinții acestora, pentru relansarea sportului la nivel de școală primară și gimnazială și pentru dezvoltarea spiritului competițional, precum și a obiceiului copiilor de a participa la competiții sportive.

Evenimentul internațional “Maratonul Nisipului”, fiind una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, este şi un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional, adunând, la start, peste 1.800 participanți din peste 20 țări. Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 martie 2020, pe plaja din stațiunea Mamaia.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.