Click pentru a te abona

Tragedia Alexandrei din Caracal este drama tuturor femeilor abuzate din România. Trebuie combătute toate formele de violență împotriva femeilor și a fetelor

50 Shares

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt și despre care se crede că a fost ucisă și incinerată de către Gheorge Dincă, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părăsită. Poliția Română spune că STS nu a reușit să localizeze corect apelul. 

“Am sufletul îndurerat. Alexandra ar fi putut fi salvată. A cerut ajutor și nu s-a primit. Instituțiile statului nu au reușit să intervină la timp pentru a o salva. Cu toții suntem revoltați că așa ceva s-a putut întâmpla. Alexandra putea fi copilul ori sora oricăruia dintre noi.

Amplitudinea violenței împotriva femeilor este similară cu cea a tragediei din Caracal, dar reacțiile sunt disproporționate. Și asta e o mare problemă, că nu ne pasă de noi, de prietenele, mamele, surorile, verișoarele, cumnatele, colegele noastre. Adesea dăm vina pe politicienii corupți și pe organele de ordine, dar adevăratul vinovat este atitudinea noastră de femei oprimate. O învățăm de mici, din tot felul de bancuri, din reprezentări massmedia chiar și din manualele școlare sau din felul în care sunt tratate de (prea) multe ori femeile în familie și în societate.

Salut deciziile și acțiunile doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, în legătură cu acest caz. Trebuie adoptate urgent măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice la nivelul întregului aparat de stat. De asemenea, trebuie combătute toate formele de violență împotriva femeilor și fetelor. Fiecare dintre noi trebuie să ne simțim în siguranță, să știm că instituțiile statului ne protejează dacă suntem în pericol!” a comentat deputatul Mirela Furtună, membru al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com