Click pentru a te abona

Măcin: “Responsabili pentru sustenabilitate în comunități”

0 Shares

topoleanu Primăria Orașului Măcin, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă, Asociația Phoenix Speranța și Fundația Culturală HYPERION, anunță lansarea proiectului „Responsabili pentru sustenabilitate în comunități”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și implementat în regiunile Sud-Est și Centru.

Proiectul „Responsabili pentru sustenabilitate în comunități” are ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă și motivarea diferitelor tipuri de organizații să realizeze investiții în domeniul economiei sociale. Printre rezultatele concrete ale proiectului, se vor număra următoarele: dezvoltarea competențelor, cunoștințelor și stimei de sine pentru un număr de 65 de  persoane vulnerabile (din regiunile Centru și Sud – Est) ce vor participa la un program de formare în domeniul antreprenoriatului social; dezvoltarea a șapte structuri de economie socială în cele două regiuni de implementare și crearea unui numar total de 40 de locuri de muncă, dintre care 28 vor fi ocupate de persoane aparținând grupurilor vulnerabile.

Cu ocazia acestei conferințe de lansare, ne-am propus să facilităm dialogul între reprezentanți ai autorităților publice relevante și manageri din companii, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor, camerelor de comerț și industrie și asociațiilor de IMM-uri, pentru a identifica soluții pentru stimularea inițiativelor de economie socială și pentru dezvoltarea de astfel de structuri susțenabile, care să răspundă unor nevoi reale existente în contextual socio-economic actual.

In cadrul conferinței a avut loc și lansarea campaniei de promovare a economiei sociale ce va fi derulată de către Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă la nivelul național prin intermediul proiectului și care va presupune realizarea mai multor studii și cercetări, organizarea de evenimente și publicarea de ghiduri de bune practici în domeniu. Această campanie de promovare a economiei sociale și a responsabilității sociale în general reprezintă continuarea unui demers mai vechi al Centrului de Resurse pentru Cetățenie Activă derulat în cadrul programului „Acționăm responsabil!” ce a presupus organizarea mai multor dezbateri pe teme de responsabilitate socială, concluziile lor regăsindu-se în raportul „Responsabilitatea socială în România”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com