Click pentru a trimite e-mail

Lupta împotriva COVID-19 o putem câștiga doar acționând împreună, cu responsabilitate!

În aceste zile, România traversează o criză sanitară majoră, fiind angrenată în mijlocul unui adevărat război epidemiologic. Țara noastră se confruntă cu o amenințare fără precedent, este pusă în fața unui dușman puternic, silențios, invizibil… În aceste momente, lupta împotriva COVID-19 reprezintă o urgență de sănătate publică, care nu ne permite nicio mișcare greșită. Acum, mai mult ca niciodată, este important să privim situația cu calm, luciditate și responsabilitate.

Efectele flagelului căruia suntem nevoiți să îi ținem piept se resimt la nivelul tuturor structurilor care asigură bunul mers al țării. Creșterea economică a încetinit, iar asupra sectorului sănătății există o presiune uriașă. Lansez un apel către factorii de decizie pentru a lua măsuri urgente și a se asigura că instituțiile publice intervin prompt în sprijinul cetățenilor și susțin mediul de afaceri. Sunt în joc viețile românilor și viitorul economic al țării noastre. Este nevoie de un efort susținut pe care îl fac toate țările din lume afectate de această pandemie.

Toate statele membre ale Uniunii Europene au înțeles exact pericolul cu care ne confruntăm și au luat măsuri. Au loc acțiuni de coordonare la nivelul instituțiilor europene, se desfășoară campanii publice de informare și educare atât în mass-media, cât și prin intermediul autorităților locale, au loc  operațiuni de pregătire a personalului medical pentru a depista și trata persoanele infectate. Este un model de intervenție pe care îl putem aplica și noi, cu responsabilitate și maximă implicare. Trebuie să acționăm rapid și prompt prin campanii de conștientizare și responsabilizare la nivelul populației, dar și la nivel economic, prin acordarea de facilități pentru întreprinderile mici și mijlocii, în prag de colaps, scutiri la plata taxei pe valoarea adăugată sau de la plata asigurărilor sociale.

Pe de altă parte, fac un apel la toți factorii responsabili, la șefii instituțiilor publice și la mass-media, să comunice eficient, astfel încât în spațiul public să ajungă informații oficiale și verificate, care să evite crearea de confuzii în rândul populației și să încetinească propagarea știrilor false.

În același timp, lansez un apel și către cetățenii României: dați dovadă de responsabilitate și simț civic! Rămâneți în siguranța căminului vostru și limitați pe cât posibil deplasările. Este cea mai sigură și mai eficientă metodă pentru a preveni infectarea cu COVID-19 și de a proteja sănătatea dumneavoastră și a celor din jurul dumneavoastră. Această luptă o putem câștiga doar acționând împreună, cu responsabilitate!

Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor angajaților din sistemul sanitar care, în aceste zile, se află la lucru în unitățile medicale și se află în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus.

Am toată încrederea că, împreună, vom trece cu bine și peste această grea încercare!

Mirela Furtună,

Deputat PSD

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.