Click pentru a te abona

“Lumea e a mea”, un lungmetraj de debut a câștigat Trofeul Festivalului de Film independent ANONIMUL

0 Shares

Sâmbătă, 22 august, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care se desfășoară la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Este festivalul unde publicul hotărăște care sunt câștigătorii.

film

În cadrul secţiunii competiționale de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2015 s-a acordat filmului Lumea e a mea în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Trofeul a fost decernat în prezența regizorului.

“Lumea e a mea” este lungmetrajul de debut al lui Nicolae Constantin Tănase. Filmul spune povestea Larisei, o fată de 16 ani, care trăiește într-un orășel de la malul mării unde tot ce contează sunt influența și banii. Tânăra crede însă că visurile ei merită orice sacrificiu. În distribuția filmului lui Nicolae Constantin Tănase se numără actori precum Ana Maria Guran și Iulia Ciochină.

La secțiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:
Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului “Listen”, regia Hamy Ramezan și Rungano Nyoni (Danemarca- Finlanda). Scurtmetrajul spune povestea unei imigrante care poartă burqua și care merge cu fiul său într-o secție de poliție, pentru a depune plângere împotriva soțului ei abuziv.

Premiul Publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc filmului “Dispozitiv 0068”, în regia lui Radu Bărbulescu, decernat în prezența producătorului Alexandra Buzaș. “Dispozitiv 0068” urmărește un lunetist care se instalează în apartamentul unei bătrâne, pentru a asigura securitatea perimetrului, pe durata Summit-ului NATO ce a avut loc la București. Bătrâna, semiparalizată, îi face o propunere lunetistului ce le va schimba amândurora viața. Din distribuția filmului fac parte Cuzin Toma și Tatiana Iekel.

Premiul Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația Anonimul, pentru filmul “Nu există-n lumea asta”, regia Andreea Vălean, decernat în prezenţa regizoarei. Scurtmetrajul spune povestea a doi prieteni care se reîntâlnesc după mult timp. Unul dintre ei este un patron de bar dubios, iar altul este un art designer cu datorii la poker. Cei doi actori din distribuție sunt Alexandru Potocean și Conrad Mericoffer.

“ANONIMUL 12” s-a desfășurat în perioada 17- 23 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Retrospectiva “ANONIMUL 12” va avea loc la București, la Cinema Elvira Popescu și Cinema Studio, în perioada 2- 6 septembrie.

Ediția a 12-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Institutului Cultural Român.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com