Click pentru a te abona

Limba română – monedă de schimb pentru guvernanți

11 Shares

Pentru a păstra o majoritate parlamentară supusă intereselor meschine ale unor persoane, Guvernul PSD-ALDE demonstrează, în an aniversar, faptul că poate transforma chiar și un element de identitate națională în monedă de schimb.

Conducătorii partidelor care compun o coaliție a trădării de neam au reușit într-o zi ceea ce nici partenerii lor nu realizaseră în aproape 29 de ani. Limba și literatura română va fi predată în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, de profesori fără studii superioare de specialitate.

Am fost la deschiderea anului şcolar în judeţul Harghita şi am intrat în trei clase a V-a şi a VI-a şi am încercat să dialoghez cu elevii în limba română, însă fără nici un fel de succes. Nici când am plecat şi am spus la revedere, elevii nu au răspuns decât după ce li s-a tradus şi au repetat salutul după profesoara de la clasă. Nivelul de cunoaştere al limbii române era aproape de zero. Acestea erau cuvintele ministrului demisionar la deschiderea anului școlar într-o zonă cu minorități naționale.

Astfel, am asistat la o demisie mult întârziată și care nu a contat. Pentru a menține liniștea în Parlament atât de necesară șefului suprem, doamna premier a procedat la eliminarea prevederii conform căreia orele de limba și literatura română sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

Confirmarea trocului politic a venit chiar de la președintele uneia dintre minoritățile naționale care contează: Am reușit! La cererea noastră, Guvernul a abrogat articolul din Ordonanța din luna august, care discrimina elevii maghiari din clasele primare. Limba română va fi predată din nou de învățători maghiari!

Un trio de excepție care nu înțelege limba română. Unde este discriminarea și unde începe trădarea? Cine răspunde pentru astfel de decizii, eronate și grave în același timp, după părerea mea? Ce mai are de oferit și de tranzacționat această Coaliție cu acest Guvern pentru a rămâne la putere?

Domnilor guvernanți. Sunteți datori cu răspunsuri și explicații cetățenilor acestei țări pentru care sentimentul de identitate națională este foarte puternic și care asistă neputincioși la fiecare derapaj al acestei guvernări.

Deputat PNL, Gudu Vasile/Declarație politică

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com