Click pentru a te abona

Limba română este o comoară încă nedescoperită de miniştrii liberali, în frunte cu doamna Monica Anisie, ministru al Educaţiei şi Cercetării şi profesoară de limba şi literatura română

81 Shares

Desigur, greşelile gramaticale ale liberalilor sunt trecute cu vederea, în general, de presa care dedica minute întregi de emisie şi editoriale vaste greşelilor gramaticale făcute de miniştrii pesedişti.

Limba română este o comoară încă nedescoperită de miniştrii liberali, în frunte cu doamna Monica Anisie, ministru al Educaţiei şi Cercetării şi profesoară de limba şi literatura română.

Într-o scrisoare adresată Preafericitului Părinte Daniel, în care îi cere ajutorul pentru dotarea cu tablete şi laptop-uri pentru elevi, doamna profesoară face o serie de greşeli gramaticale impardonabile, mai ales că ne referim la un document scris. Greşelile de vorbire sunt mult mai frecvente şi mai scuzabile, din motive evidente pe care nu le voi enumera aici.Să analizăm însă scrisoarea doamnei Anisie:1. „Astăzi trăim vremuri pentru care nu am fost pregătiţi înainte…”.

Această formulare îmi aminteşte de afirmaţia unui alt ministru liberal de marcă, certat atât cu gramatica limbii române, cât şi cu logica, mă refer aici la domnul Ion Ştefan: „Mâine vom construi acum”.2. ”(…) am ajuns să trăim vremurile în care ştiinţa învăţătorului, a profesorului, să vină şi printr-un ecran”. Formularea corectă, doamna profesor de limba română, este ştiinţa învăţătorului, a profesorului, vine şi printr-un ecran.

Dar ce pretenţii putem avea de la un biet ministru al Educaţiei?3. ”Ministerul Educaţiei şi Cercetării a întreprins încă de la început măsuri în vederea continuării învăţării de acasă (…)”. Doamna ministru, încă de la care început? (sic!)4. ”Lipsa acestor dispozitive şi conexiuni la internet se dovedesc a fi principalul obstacol (…)”. Lipsa se dovedesc? E grele cu acordul gramatical, nu? (sic!)5. ”(…) am văzut implicarea Bisericii Ortodoxe-Române”.

Doamna Anisie, vă spun un secret, nu există cratimă în sintagma Biserica Ortodoxă Română, dar să rămână între noi, să nu cumva să afle domnul ministru Ion Ştefan.6. ”Din păcate, există elevi şi cadre didactice care nu au o tabletă sau un alt dispozitiv electronic pentru a se conecta la lecţiile on-line şi a-şi continua învăţarea”.

Doamna ministru, profesoară de limba română la Vianu, eu am înţeles că e greu cu gramatica limbii române, dar văd că e greu şi cu logica. Eu aveam impresia, greşită se pare, că profesorii trebuie să-i înveţe pe elevi, dar observ că lucrurile au evoluat sub guvernarea liberală, avem un sistem de învăţământ reformat şi performant, mai nou şi profesorii învaţă alături de elevi.

Felicitări! O singură întrebare, cine îi învaţă?Doamna ministru, să ştiţi că miniştri agramaţi a avut şi va mai avea România, aşa că nu vă solicit demisia, dar ar fi cazul să renunţaţi definitiv la catedra de limba şi literatura română, deoarece este jenant modul în care vă exprimaţi. Cu dumneavoastră profesor de limba şi literatura română nici nu e de mirare că avem din ce în ce mai mulţi tineri agramaţi.

Deputat Mirela Furtună/Declarație politică

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com