Click pentru a te abona

Limba maternă ne-a completat, alături de cultură și credință, esența spiritului și identitatea staroveră.

184 Shares

Într-o societate aflată într-o permanentă schimbare, cum este cea de astăzi, păstrarea valorilor lingvistice a devenit o luptă continuă a celor care încă mai cunosc și prețuiesc astfel de valori.

Doresc să evidențiez rolul de promotor al limbii ruse materne, pe care și l-a asumat, cu determinare și profesionalism, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România și să felicit, totodată, reprezentanții conducerii organizației noastre etnice pentru proiectele de promovare și păstrare a limbii ruse, desfășurate la nivel local și național.

De Ziua limbii ruse materne, am transmis un mesaj de credință. stăruință și respect pentru că sunt convins că nu există un mod mai onest de a-i celebra însemnătatea decât simțind și vorbind rusește. În imagine – elevii Lotului olimpic național la limba rusă maternă (decembrie 2018): Raisa Pavlov, Claudia Ivanov, Vlada Zagnat, Ioan Ampleev și profesorii coordonatori – Tamara Alistarh din Tulcea și Zinaida Gromic din Iași. Felicitări!

*****

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România a ajuns la frumoasa și merituoasa vârstă de 30 de ani!

Pentru o comunitate este un succes să străbată trei decenii și să crească odată cu România democratică. Pentru o minoritate etnică este un câștig să rămână unită în jurul unui nucleu instituțional, în ciuda obstacolelor și încercărilor de dezbinare cu care se confruntă.
Această vârstă de 30 de ani este despre noi, rușii lipoveni, ruși de rit vechi, lipoveni, staroveri, oricum ne-am denumi, orice ambiții personale, aspirații politice sau preferințe culturale am avea. Părinții fondatori ai Comunității au pus bazele unei organizații, care în tumultul firavei democrații românești, țintea către idealuri ambițioase. Prin munca reprezentanților de la nivel central și stăruința celor mulți de la nivel local, idealurile s-au transformat în realități: reprezentare parlamentară, educație și publicații în limba maternă etc.
O aniversare este un prilej de bucurie, dar și de analiză. De aceea, ar fi bine să ne canalizăm entuziasmul către proiecte concrete, care să păstreze Comunitatea unită și puternică. Să cheltuim mai multă energie, străbătând comunitățile de pe întreg teritoriul țării, ascultându-i pe semenii noștri și încercând să le facem viața mai ușoară, dacă nu mai frumoasă. Să alocăm mai multe resurse financiare pentru a organiza evenimente cu substanță și obiective clare, îndreptate în scopuri sociale, umanitare, de educație!
La mulți ani, CRLR! Să ne trăiești, să ne supraviețuiești și să te mândrești cu contribuția fiecăruia dintre noi la îndeplinirea idealurilor ce te definesc!

Deputat CRLR Andrian Ampleev

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com