Click pentru a te abona

Liliana Marinescu: Anul acesta de Paște am avut alte bucurii față de alți ani. Nu cumva Dumnezeu ne încearcă?

904 Shares

*Sărbătorile Pascale sunt anul acesta un pic altfel. Suntem acasă și facem lucruri pe care, poate în alți ani nu le-am făcut. Ce ne transmit tulcenii care au răspuns provocării noastre:

Liliana Marinescu, Baia, Tulcea

Anul acesta, pregătirile pentru Sfântul Paște au fost diferite. De ce? Pentru că, dacă în alți ani, aveam ajutoare de la părinți, anul acesta, datorita pandemiei, am făcut eu toate pregătirile de Paște!

Joi seara, împreună cu Maria și Cristian, am vopsit ouăle, a fost veselie, ne-am bucurat de Sărbătoarea în sine dar ne am bucurat de noi, năstrușnicii, chicoteli….pe care în alți ani, datorită alergăturii cotidiene, a rutinei: munca, aprovizionarea, tot felul de mărunțișuri… Cred că nu am pus pret pe astfel de bucurii.

Acum am simțit din plin această sărbătoare. Faptul că locuiesc în casa parohială a localității BAIA, mi-a oferit ocazia ca vineri seara, pregătind o parte din bucatele de Paște, am ascultat Sfântă slujbă a Prohodului.

Era seara, liniste, toti oamenii în casele lor, se auzea doar glasul părintelui (soțul meu) rostind rugăciunile care mi-au umplut sufletul de bucurie. Chiar dacă anul acesta nu am fost în Sf Biserică la Prohod,L- am simțit pe Dumnezeu atât de aproape(!)….multe gânduri au început să – mi treacă prin minte: nu cumva Dumnezeu ne încearcă?

Anul acesta de Paște am avut alte bucurii față de alți ani. Dacă înainte ne bucurăm că se umplea casa cu fini, anul acesta m- am bucurat când oamenii de la mine din localitate au primit Sfântul Paște acasă, când bătrânii așteaptă cu dragoste de Dumnezeu, Lumina Sfântă, când copiii mei așteaptă să primească Sfântă Împărtășanie!

Iată cum scara de valori a bucuriei s- a schimbat! Nu știu la voi cum este, însă acesta este primul Paște în care am simțit ce înseamnă sa pregătești, să faci orânduiala sărbătorilor din Săptamâna Mare, să simți cum poți fi aproape de Dumnezeu chiar dacă nu am fost prezentă în această săptămână în Sfânta Biserică!

Eu va spun de acum: Hristos a Înviat! Să aveți parte de un Paște liniștit cu lumina dumnezeiască în suflet!

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com