Click pentru a te abona

Legislația privind regimul și gestionarea deșeurilor în dezbaterea Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic

38 Shares

“Am participat astăzi alături de colegii mei din Comisiea pentru Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților, la o dezbatere desfășurată la Buzău unde, principalul subiect al discuțiilor a fost Ordonanța de urgență nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu” a declarat deputatul social democrat Simion Lucian, vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic.

“Cu acest prilej autoritățile publice locale au semnalat problemele cu care se confruntă depozitele neconforme de deșeuri, o chestiune care preocupă toate județele pentru că, realmente, România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene pentru deficiențele ce se regăsesc în managementul deșeurilor.

Am preluat toate amendamentele propuse de operatorii și reciclatorii din zonă, am vizitat Green Group Internațional,  unul dintre marii reciclatori de deșeuri electrice, electronice, echipamente de iluminat, deșeuri de mase plastic care produce bandă PET din material 100% reciclat unde am aflat o serie de problemele cu care se toți operatorii din domeniu. Urmează să analizăm în Comisie toate apelurile, toate propunerile, opiniile exprimate pentru găsirea celor mai bune soluții legislative într-un domeniu atât de sensibil și de important la nivel national și international.

Reamintesc faptul că prin adoptarea de hotărâri până la data de 30 noiembrie 2018, consiliile județene/consiliile locale au obligația de a se asigura că asociațiile de dezvoltare intercomunitare/unitățile administrativ-teritoriale sau, după caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor care au contracte de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiate anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și operatorii de salubrizare cu care aceștia au contractele încheiate respectă prevederile Legii nr.211, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale legislației din domeniul concurenței, începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Până la data de 31 decembrie 2018, responsabilitățile operatorilor economici prevăzuți la art. 16 alin. (1) din Legea nr. 249/2015, cu modificările și completările ulterioare, cu privire la îndeplinirea obiectivelor prevăzute Ordonanța de urgență a Guvernului  privind Fondul pentru mediu, se pot realiza:

  1. a) individual, prin colectarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje provenite din activitatea proprie sau preluate de la deținători de deșeuri, prin intermediul operatorilor economici autorizați din punctul de vedere al protecției mediului pentru colectarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje;
  2. b) prin transferarea responsabilităților, pe bază de contract, către un operator economic care deține licență de operare emisă până la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență de către autoritatea publică centrală pentru protecția mediului potrivit prevederilor Ordinului ministrului mediului, apelor și pădurilor și al ministrului economiei, comerțului și relației cu mediul de afaceri nr.932/481/2016 privind aprobarea Procedurii de autorizare pentru preluarea responsabilității gestionării deșeurilor de ambalaje” a precizat deputatul tulcean Simion Lucian, vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com