Click pentru a te abona

Legea privind sporul de izolare pentru administrația din Delta Dunării, a fost votată

77 Shares

Propunerea legislativă privind modificarea și completarea legii referitoare la salarizarea personalului plătit din fonduri publice a obținut votul deputaților din 285 prezenți, 244 au votat pentru astfel încât s-ar putea acorda sporul de izolare de până-n 20% pentru funcționarii publici și pentru personalul contractual care-și desfășoară activitatea în arealul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

„Acest spor, prevăzut de legislaţia actuală, este absolut necesar pentru zona Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”. Legiuitorul a considerat încă din 1996 că un astfel de spor se impune în zona menţionată. Ca urmare, Guvernul, prin Ordonanţa nr.27/1996,  prevedea acordarea de facilităţi pentru categoriile socio-profesionale menţionate. Eliminarea acestui spor prin Lg. 153/2017 putea pune în pericol buna funcționare a primăriilor din aceste zone care ar risca să rămână fără personal calificat. Deja există un deficit accentuat de personal din cauza gradului de izolare al regiunii unde este foarte dificil să fie atraşi specialişti” a precizat deputatul social democrat Lucian Simion, inițiatorul proiectului de lege alături de alți doi deputați tulceni, Anișoara Radu și Mirela Furtună.

„Prin adoptarea Legii Cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din funcţii publice, sporul de izolare a fost menţinut si acordat pentru o serie de categorii socio-profesionale, respectiv pentru angajaţii din sistemul de învăţământ, sănătate, ordine publică şi siguranţă naţională. De asemenea, personalului din anumite autorităţi publice li s-a recunoscut dreptul de a beneficia de spor de izolare,precum : personalul Administraţiei Publice Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, Gărzii de Mediu, Aviaţiei Civile, Protecţiei Mediului, alte instituții de profil.

Iniţiativa legislativă este necesară pentru reintroducerea sporului de izolare pentru funcţionarii publici și personalul contractual din administrația publică locală, cu locul de muncă în localitățile din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”.

În cazul în care nu s-ar introduce acest spor şi pentru această categorie de funcţionari publici se va crea o discriminare între aceste categorii socio-profesionale şi se va acutiza deficitul de personal calificat din cadrul primăriilor în situația în care situaţia personalului bugetar încadrat în instituţiile din zona Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării este diferită faţă de cea a celor care lucrează în primăriile de la terasă şi nu trebuie ignorate situaţiile speciale cu care se confruntă”a conchis deputatul Lucian Simion.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Un Raspuns la Legea privind sporul de izolare pentru administrația din Delta Dunării, a fost votată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com