Click pentru a te abona

Legea Prevenirii: Răgaz de trei luni pentru remedierea contravențiilor, noile case de marcat, obligatorii

359 Shares

*Pentru faptele care constituie contravenţii şi sunt prevăzute de anumite acte normative, este acordat contribuabililor un termen în care aceştia pot să corecteze neregulile constatate și să se conformeze dispozițiilor legale.Răspund întrebărilor venite din partea numeroșilor cetățeni referitoare la felul în care se aplică Legea prevenirii adoptată de Parlament și aplicabilă încă de anul trecut.

Legea prevenirii, cunoscută inițial ca Legea prevenției, oferă firmelor găsite cu nereguli în timpul unui control, un răgaz de 90 de zile calendaristice pentru a-și corecta problemele constatate. Astfel, inspectorii de stat nu mai aplică amenzi la prima constatare a unei fapte, însă doar cu condiţia ca aceasta să fie una de natură contravenţională, nu de natură penală. Pentru faptele care constituie contravenţii şi sunt prevăzute de anumite acte normative, este acordat contribuabililor un termen în care aceştia pot să corecteze neregulile constatate și să se conformeze dispozițiilor legale.

Există și situații în care agentul constatator nu întocmește un plan de remediere și aplică doar sancțiunea avertismentului. Concret, sunt vizate următoarele cazuri: atunci când, în cursul derulării controlului, contravenientul își îndeplinește obligația legală sau în cazul în care contravenția săvârșită nu este continuă.

Totodată, este important să precizăm că un contribuabil poate beneficia de măsurile de prevenire o singură dată pentru fiecare faptă care constituie contravenție, într-un termen de trei ani.

Subliniem faptul că toate firmele care comercializează produse sau prestează servicii direct către populaţie au obligaţia de a fiscaliza toate încasările prin intermediul casei de marcat electronice fiscale şi de a se dota cu noile aparate de marcat prevăzute de cadrul normativ.

De curând, ANAF a precizat că vom putea vorbi despre conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic și  de transmiterea zilnică a informațiilor abia după finalizarea procesului de implementare la nivelul tuturor utilizatorilor.

Aștept în continuare opiniile, întrebările, obsevațiile, propunerile tuturor celor interesați pentru a veni cu informații și potențiale inițiative legislative.

Deputat Radu Anișoara

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Legea Prevenirii: Răgaz de trei luni pentru remedierea contravențiilor, noile case de marcat, obligatorii

  1. Mitica 19 septembrie 2019 at 12:35

    legea prevenirii nu se aplică în spiritul ei. Intrebati oamenii care au o mica afacere si-o sa va spuna cum stau calare pe ei cu foarte multe controale care se suprapun. Şi atunci, ideea în sine a fost bună, dar trebuie cercetat unde este problema de nu se aplica. Mai mult, colegu dvoastra, ministrul, ne ameninta si cu parnaica daca nu platim repede contributiile! Da pe el nu-l vede nimeni?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com