Click pentru a te abona

Legea Prevenirii : „cartonașul roșu” acordat direct până acum, se înlocuiește cu „două cartonașe galbene”

0 Shares

tinuta-office “Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, cu 177 de voturi „pentru” şi 26 de voturi „împotrivă”, proiectul Legii prevenirii. Este o lege necesară, așteptată de mediul de afaceri din România, este o lege care normalizează relațiile dintre antreprenor și stat și aduce acel semn de respect pentru cei care crează, în fapt, cele mai multe locuri de muncă în economia reală” ne-a declarat deputatul Anișoara Radu la solicitarea noastră de a explica această lege astfel încât ea să poată fi înțeleasă în litera și spiritul ei.

Legea prevenirii este o etapă în strategia de îmbunătățire a coordonatelor de business în sensul că pe lângă funcția preventivă a controlului se asigură securitatea juridică în condițiile apariției unor noi domenii de reglementare și a creșterii semnificative a volumului legislației în domeniu.

business01

Așadar, Legea prevenirii obligă autoritățile cu atribuții de control să acționeze, în primul rând, în sensul educării și perfecționării antreprenorilor de orice fel pentru evitarea greșelilor. Agentul economic nu va mai putea fi sancționat sub nicio formă dacă nu a fost înainte îndrumat și apoi prevenit. Practic, prin această reglementare, „cartonașul roșu” acordat direct până acum, se înlocuiește cu „două cartonașe galbene”.

Cum urmează să acționeze organele de control?

“Autorităţile/instituţiile publice cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor vor informa, vor instrui, vor îndruma agentul economic la care s-au găsit anumite nereguli și vor întocmi o sancţiune de avertisment însoțită de un plan de remediere prin care se acordă contravenientului o perioadă de timp pentru îndeplinirea business02obligaţiilor legale.

Așadar, scopul acestei legi este de Informare, Instruire si Indrumare a angajatorilor prin implementarea unui plan de remediere într-un termen de maxim  90 de zile de la data întocmirii procesului – verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sancțiunii, încheiat în condițiile art.4, în care contravenientul are posibilitatea remedierii neregulilor constatate pentru a-și putea indeplini obligatiile legale.

Asigurarea creșterii economice prin sprijinirea mediului de afaceri și diminuarea factorilor care afectează buna funcționare a acestui segment este un obiectiv important al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. PSD susține dezvoltarea unui mediu economic performant, dinamic și competitiv, în plan investițional și antreprenorial” a delarat deputatul Anișoara Radu în prima parte a dialogului nostru privind Legea Prevenirii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com