Click pentru a te abona

Lege pentru Delta Dunării: reducerea cu 50% a unor taxe pentru cei care locuiesc sau lucrează în deltă

591 Shares

*reducerea cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică și apă potabilă furnizată din rețeaua publică, pentru consumurile casnice menajere aferente celor care locuiesc sau lucrează  în deltă

“Am obținut miercuri, 12 Decembrie a.c.  votul majoritar al colegilor mei (181 “pentru”, 21 abtineri, 2 “contra”) pentru inițiativa  legislativă privind  modificarea Ordonanţei Guvernului nr.27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi din Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării”.

Astfel, ținând cont de faptul că Delta Dunării este o destinație turistică cu componentele sale de unicitate tot mai căutată de turiști dar este în același timp și casă pentru localnicii care trăiesc aici de generații, cantitatea de gunoi menajer este tot mai mare în condițiile în care nu toate localitățile deltei au asigurate servicii de colectare a deșeurilor iar pentru traseele turistice nu existe încă programe de salubrizare.

Pentru că  noi considerăm că problematica deșeurilor menajere din RBDD este o prioritate iar colectarea și transportul acestora la Depozitul ecologic de la Mihai Bravu (o localitate aflată la 30 de kilometri de municipiul Tulcea) are costuri foarte mari, imposibil de suportat de autoritățile publice locale, am propus ca “familiile cu domiciliul întruna dintre localitățile situate pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” beneficiază de reducerea cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică și apă potabilă furnizată din rețeaua publică, pentru consumurile casnice menajere (în limita unor consumuri normate pe familie, stabilite de către consiliile locale). Diferențele de taxă/tarif aferente serviciului public de salubrizare se suportă de la bugetul de stat, ca anexă la legea anuală de aprobare a bugetului de stat, în baza necesarului de sume transmis de Consiliul județean Tulcea”.

Simion Lucian Eduard

Deputat PSD Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com