Click pentru a te abona

Lecție de folclor pentru copiii care învață să prețuiască valorile artistice ale patrimoniului cultural național și universal

724 Shares

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” organizează vineri, 14 februarie 2020, primul Spectacol „Lecție de folclor” din acest an.  

Seria acestor spectacole a început în 1999 și a fost reluată, după o pauză de șase ani, în 2017. Acest gen de eveniment aduce arta tradițională a neamului românesc în atenția preșcolarilor și școlarilor care, alături de doamnele educatoare sau învățătoare, dobândesc astfel noțiuni generale de folclor. Prin participări la aceste spectacole, copiii pot deveni în timp iubitori și susținători ai valorilor morale și artistice ale comunității locale, ale patrimoniului cultural național și universal.    

Peste două sute de copii vor participa vineri la un spectacol de folclor muzical – coregrafic al cărui program include suite de jocuri populare din zonele etno – folclorice Dobrogea și Oltenia, vor primi informații despre diversitatea costumelor populare, le vor fi prezentate de către membrii Orchestrei Ansamblului „Baladele Deltei” diverse instrumente muzicale tradiționale care susțin jocurile și cântecele prezentate în spectacol, vor asculta cântece populare interpretate de soliștii vocali ai Ansamblului Folcloric „Baladele Deltei”: Georgeta Nichifor, Laura Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof. Conducerea muzicală: prof. Aurelian Croitoru; coregrafie: prof. Ștefan Coman.

Cultivarea valorilor și autenticității creației populare contemporane, precum și a artei interpretative profesioniste este unul din obiectivele Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Spectacolul – lecție de folclor se desfășoară, începând cu ora 10.00, în Sala de spectacole a Teatrului „Jean Bart” din municipiu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com