Click pentru a trimite e-mail

La Tulcea s-au semnat contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în valoare de 14 milioane de lei

0 Shares

-1,5 milioane de lei pentru Municipiul Tulcea (modernizarea rețelelor secundare de furnizare a căldurii)

-12,5 milioane de lei: Izvoarele, Greci, Beidaud, Jijila, Jurilovca, Luncavița,Topolog și Isaccea au primit contractele pentru investiții in infrastructură

Ponta-Vals02Ponta-Hogea„Este vorba despre lucrări de infrastructură deosebit de importante: reabilitare și modernizare străzi, sisteme de canalizare, de alimentare cu apă“, a precizat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

“Fiecare localitate are cel puțin o lucrare în execuție. Cea mai mare problemă este că avem proiecte aprobate, dar nu cheltuim banii. Se fac licitaţii, se contestă, vine toată lumea în control şi nimeni nu mai vrea să semneze nimic. Toată lumea fuge de semnătură pentru a nu fi luat la întrebări apoi de ce a semnat.Vă rog să cheltuiţi banii în mod legal, cât mai repede şi cât mai bine posibil! Pentru primarii din județul Tulcea și pentru municipiu, să ştiţi că atâta timp cât voi fi prim-ministru aveţi “drum special”, pentru că de foarte mulţi ani nu s-au investit bani în judeţ. Iar dacă vom face la un moment dat ceva mai mult pentru Delta Dunării, va fi foarte bine atât pentru dumneavoastră cât și pentru toată țara”, a declarat premierul Victor Ponta la Tulcea în preambulul ceremoniei de înmânare a unor contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Ponta-Stefan02Ponta-EugenValoarea totală a proiectelor se ridică la 12.560.180 lei, din care alocarea inițială a fost de 6.560.180 lei, iar 6.000.000 lei a fost suplimentare (Izvoarele: „Modernizare drumuri, înființare trotuare de-a lungul DN 22F, amenajare centru civic localitatea Izvoarele“ –1.260.691 lei ; Beidaud : „Reabilitare drum comunal DC 26 pe teritoriul comunei Beidaud“ – 1.030.000 lei;Greci: „Modernizare strada Carabalu don comuna Greci“ – 1.334.300 lei ;Jijila : „Reabilitare și modernizare sistem de alimentare cu apă, comuna Jijila“ – 1.794.829 ;Jurilovca : „Modernizare drumuri comunale comuna Jurilovca“ – 2.000.000 ;Luncavița : „Sistem de canalizare și stație de epurare în localitatea Rachelu, comuna Luncavița“- 1.612.626 lei ;Topolog : „Modernizare și extindere alimentare cu apă în localitățile Sâmbăta Nouă și Cerbu – 1.527.734 lei ;Isaccea : „Modernizare drumuri publice în orașul Isaccea“ – 2.000.000 lei). Deasemenea, municipiul Tulcea a primit pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei termice, 1,51 de milioane de lei, proiectul care urmează să se deruleze făcând parte din Programul de Termoficare 2006-2015 căldură şi confort, componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică derulat de MDRAP.

“Prin PNDL, avem 45 de proiecte cărora li se adaugă proiectele de astăzi. De asemenea, vorbim despre 19 cămine culturale aflate în diferite stadii de execuţie, 10 săli de sport, intervenţii în primă urgenţă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă în sumă de 2,8 milioane de lei pentru prima parte a proiectului. Avem totodată sume alocate pentru sistemul integrat de apă şi canalizare, un proiect foarte mare în judeţ. Contractul pentru sistemul din Sfântu Gheorghe în valoare de 20 de milioane de lei a fost semnat săptămâna trecută. Avem de asemenea 40 de locuinţe pentru tineri la Măcin, dar şi alte şase amplasamente cu 168 de unităţi şi încă 15 solicitări. Pentru Programul Operaţional Regional, sunt proiecte în sumă de 323 milioane de lei, iar în total discutăm de investiţii de 450 milioane de lei”, a ținut să precizeze  vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

La acest moment singura strategie de  Investiţii Teritorial- Integrate (ITI), finalizată și aprobată la nivelul României, este pentru județul Tulcea. Peste 1 miliard de euro vor fi investiți în anii următori în această zonă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com