Click pentru a te abona

La Târgul de Turism al României, Județul Tulcea a scris primul capitol al unui nou concept de promovare foarte bine primit de mii de vizitatori dornici să viziteze cea mai specială destinație de vacanță

1 Shares

Târgul de Turism al României 2018 este organizat la Romexpo, bianual, împreună cu Camerele de Comerț și Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu  unități administrativ  teritoriale, asociații ale patronatelor din turism, instituții de patrimoniu natural, entropic sau de cultură, specialiști în marketing turistic.

Timp de patru zile (22-25 februarie), la cele peste 300 de standuri au fost oferte deosebite de early booking, pentru  Paște sau Rusalii, pentru destinații mai mult sau mai puțin cunoscute, oferte pline de creativitate și de surprize inedite.

Standul dedicat Dobrogei de Nord și Deltei Dunării – unică și neprețuită în întreaga Europă, a fost organizat într-un timp record ca urmare a efortului Consiliului Județean Tulcea, Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, CNIPT, ICEM Tulcea, Camera de Comerț și Industrie, ARBDD, UAT-urile Jurilovca, Sulina, Crișan, Luncavița, Ansamblul artistic Baladele Deltei și Municipiul Tulcea, a fost unul dintre cele mai vizitate standuri dacă luăm în calcul doar numărul celor care au participat la tombolă sau au cerut detalii cu privire la anumite particularități ale destinațiilor turistice din zonă.

“Am avut plăcerea de a participa, astăzi, la deschiderea Târgului de Turism Romexpo. alături de un tulcean extrem de drag tuturor, Ivan Patzaichin, un adevărat ambasador al județului nostru în lume, dar și de reprezentanți ai  Asociației de Management al Destinației „Delta Dunării“, ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, ai ICEM dar și ai unor primării din județ, care promoveză  frumusețile județului nostru  ce merită să fie cunoscute de toți turiștii, români sau străini. Avem o țară extraordinară cu valori turistice deosebite, iar ineditul României față de alte state trebuie reliefat prin astfel de evenimente de promovare. Fără falsă modestie, insist să vă spun că noi, județul Tulcea, venim în fața publicului cu o ofertă greu de refuzat: suntem județul care reunește Dunăre, Mare, munți, dar și perla coroanei, așa cum ne place nouă să spunem, Delta Dunării. Astfel, pe lângă cei mai vechi munți, avem cel mai nou tărâm, Delta Dunării, un teritoriu care poate deveni emblema întregii țări, o atracție inedită pentru turiștii din întreaga lume. În plus, avem și cultură, avem istorie, avem cetăți care merită vizitate, avem mănăstiri – clădiri de patrimoniu de o valoare inestimabilă, care spun povești extraordinare ale trecutului nord-dobrogean. Tulcea merită văzută!” a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea după deschiderea oficială a Tărgului.

“Am lucrat destul de mult la organizarea standului pentru Nordul Dobrogei și Delta Dunării pentru că timpul a fost relativ  scurt (…) dar, cu cât am reușit să aducem mai mulți participanți cu atât am ridicat standardele de promovare. Și nu spun eu acest lucru, au spus-o specialiști  în marketing  turistic și oamenii care au venit și au cerut informații despre această destinație turistică, una specială  aș îndrăzni să spun dacă ținem cont de armonia perfectă  a naturii care așează la un loc Hercinicii, munții cei bătrâni ai Europei, Delta Dunării, pământul cel tânăr al bătrânului continent, păduri le exotice și seculare crescute-ntre dune de nisip, legendele  vechi de când lumea, tradiții și delicii gastronomice ale celor 16 minorități  etnice care conviețuiesc  în deplină înțelegere de sute de ani  în acest spațiu dăruit cu miracole ale naturii și ale oamenilor. Operatorii de turism au venit cu oferte dintre cele mai atractive pentru toate formele de turism, cu pachete speciale și, din cât am observant,  interesul pentru destinaţiile mai puțin cunoscute începe să aibă o dinamică în creştere, demnă de remarcat. Cele câteva mii de personae care ne-au vizitat au apreciat faptul că prezentarea noastră a fost dinamică, cu muzică și dansuri tradiționale dobrogene, ucrainene, grecești, armânești, cu bucate tradiționale sofisticate sau tradiționale din pește dar nu numai, care au fost degustate și savurate așa după cum au fost apreciate vinurile de Măcin… Toate întâmplările acestor zile cred că au scris un prim capitol dintr-un nou concept de promovare a acestor locuri de poveste într-un an în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Județul Tulcea, Delta Dunării, noi toți suntem ferm hotărâți să ne promovăm trecutul și prezentul, potențialul  uriaș al viitorului, locurile și oamenii care știu să ofere tot ceea ce au mai frumos. Cred că a fost un nou început și că a fost bine… Mulțumesc încă odată tuturor celor care au participat și sunt convins că putem merge mai departe cu surprize și cu un concept  inedit de promovare” a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la deschiderea ediţiei de primăvară a Tărgului de Turism al României 2018, a declarat că turismul trebuie să devină principalul contributor la PIB-ul României, un parteneriat mai bun cu asociaţiile patronale fiind necesar în acest sens. „Vreau să facem împreună din turism principala industrie a României. Avem potenţialul necesar pentru a putea realiza această dorinţă. Putem practica toate tipurile de turism în România. Să nu uităm că avem cea mai frumoasă zonă din toată Europa, poate una dintre cele mai frumoase din lume şi aici mă refer la Rezervaţia Naturală a Deltei Dunării, care este patrimoniu UNESCO. Puţini se pot lăuda cu aşa ceva. Avem potenţial enorm pe litoralul Mării Negre. De asemenea, avem munţi extrem de pitoreşti cu un potenţial de dezvoltare extraordinar pe toate sezoanelece”, a conchis Bogdan Trif.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com