Click pentru a te abona

La Spitalul din Tulcea se așteaptă minunile Sfintelor Sărbători Pascale. Fără linie de gardă la reanimare.

878 Shares

 

autor Geta Negrișanu

Alertă! Pacienții din întreg județul Tulcea care au nevoie de intervenții chirurgicale de urgență pe timpul nopții, nu vor mai putea primi asistență medicală de specialitate la Tulcea pentru că…nu mai sunt medici.Cei doi medici anesteziști de la Terapie intensivă, ajunși la un grad înaintat de epuizare fizică și psihică și-au depus demisia iar conducerea spitalului a anunțat Serviciul județean de Ambulanță că începând cu data de 1 Mai a.c., nu mai poate fi asigurat serviciul de gardă (!) Oamenii reclamă faptul că din februarie de când colega lor s-a îmbolnăvit situația s-a înrăutățit în secție iar ei, cei doi medici rămași au simțit că pur și simplu sunt depășiți de situație. A venit un coleg pensionar să ajute dar și acesta este nevoit să plece din motive de sănătate.

Unul dintre asistenții secției face un apel disperat pe rețelele de socializare la profesionalismul și onoarea medicilor din întreaga țară întrebându-se retoric cum se dădeau, înainte, repartiții si mergeau doctorii, profesorii, acolo unde erau trimiși și erau mulțumiți pentru un loc de muncă, oriunde era, și toate satele, nu numai orașele, aveau doctori, iar acum nu mai există doctori disponibili ?! Au rămas doar doi medici, oameni minunați, deștepți, dedicați, care să “dea” anestezie, pentru chirurgie, ortopedie, ginecologie, să asigure gărzile secției, de fiecare zi, toate urgențele, stopuri, infarcte, accidente de tot felul, intubări, resuscitări….etc.., oameni care au ajuns să fie depășiți, fizic!”:

“APEL PENTRU A.T.I. TULCEA: MARE NEVOIE DE MEDICI!La Tulcea, chiar se salvează vieți !
Doborâți de sistem !
Ne simțim…de ca și cum facem parte dintr-o familie cu părinți răi, neînțelegători, care nu știu să își susțină copiii.
Exact ca atunci când părinții își pedepsesc copiii, în loc să-i ajute.
Un județ întreg, un oraș turistic, nu se poate să rămână fără linie de gardă pe Reanimare, secția, care este “inima” unui spital !
Au rămas doar doi medici, oameni minunați, deștepți, dedicați, care să “dea” anestezie, pentru chirurgie, ortopedie, ginecologie, să asigure gărzile secției, de fiecare zi, toate urgențele, stopuri, infarcte, accidente de tot felul, intubări, resuscitări….etc.., oameni care au ajuns să fie depășiți, fizic !
Doamna ministră nu ne poate ajuta !
Eu mă întreb, retoric, bineînțeles, cum se dădeau, înainte, repartiții si mergeau doctorii, profesorii, acolo unde erau trimiși și erau mulțumiți pentru un loc de muncă, oriunde era, și toate satele, nu numai orașele, aveau doctori, iar acum nu mai există doctori disponibili ?!
De ce unele spitale au 10, 20, 30 de anesteziști, iar aici, nu mai pot veni, măcar 2 ?!
Unde este altruismul, colaborarea, susținerea celor care pot face diferența între a fi și a nu fi..bine, pentru toată lumea, de la medici, întreg personalul medical, până la orice om care poate fi pacient, in orice clipă, ca să se poată interveni imediat, fără să mai fie nevoie de transfer interspitalicesc?!
Știu că o să-mi atrag hateri, că vor fi comentarii pro și contra, dar o să spun, din propria experiență, din tot ceea ce am văzut în atâția ani de vechime și din tot sufletul…
La Tulcea, chiar se salvează vieți! Haideți să nu lăsăm să se schimbe asta! Îmi asum și semnez, Cristina Pescăruș”

Managerul spitalului explică faptul că toate eforturile depuse, toate diligențele întreprinse de Consiliul Județean Tulcea și de conducerea spitalului de a investi în proiecte de cca. 50 de milioane de euro în reabilitare și dotarea spitalului cu echipament performant de ultimă generație, faptul că sunt asigurate locuințe pentru specialiști, toate facilitățile acordate nu au convins medicii din alte zone al țării să vină și la Tulcea. Iar medii preferă marile orașe, centrele universitare pentru ca apoi să plece în străinătate.

Nota Redacției: Se pare că aici doar Dumnezeu mai poate face o minune. Doamne ajută.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com