Click pentru a te abona

“LA RĂSCRUCE DE CÂTEVA VOTURI – Cronica unei moțiuni de cenzură anunțate “

84 Shares

În prag de sărbători, harul divin s-a pogorât asupra Opoziției care a depus vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. De la preluarea mandatului de Premier, Viorica Vasilica Dăncilă se va confrunta pentru a doua oară cu o astfel de procedură parlamentară. În situația în care moțiunea ar obține ,joi, un număr suficient de bătătorit, echivalentul a 233 de voturi exprimate la unison   ” pentru ” , rezultatul ar conduce la demiterea Guvernului, care a omis se pare a-și procura “Paltonul de Iarnă “.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat într-o emisiune televizată, pe un ton concis , că demiterea Guvernului Dăncilă se află în mâinile UDMR și ALDE, exprimându-și convingerea că, dacă cele două formațiuni s-ar rupe de Liviu Dragnea, moțiunea de cenzură ar trece, și o nouă majoritate parlamentară ar urma să se constituie în două zile.

Pe de altă parte, telegenicul Florin Iordache a șoptit printre ,,alte  întrebări ” care nu îi erau adresate în mod concret, sunetul prelung al ideii că majoritatea parlamentară va declanșa în ziua de miercuri, exodul spre țările calde, în așteptarea vacanței bine meritate de sărbători. Cu toate acestea, Excelența Sa s-a erijat în elevul ascultător cu amendamentul că și-a câștigat dreptul de a ridica două degete, indiferent de poziționarea membrelor sale superioare, și a susținut că PSD va lua o decizie în cursul zilei de luni, în ședința grupurilor reunite,dacă va participa la dezbaterea moțiunii de cenzură din plenul Parlamentului.

Pe același model, Birourile Permanente reunite au decis ca moțiunea de cenzură a Opoziției împotriva Guvernului Dăncilă va fi citită luni, urmând să fie dezbătută și votată joi într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

La final de capitol nescris,  în subsolul fiecărei pagini al Cărții Sacre ce poartă amprenta politicii românești, stă subliniată cu litere de-o șchioapă, eterna dilemă a unei moțiuni de cenzură așteptate, și anume: ”Opoziţia vrea sau nu să guverneze”.

Oare, să primim Noi, cititorii de rând sau Noi, votanții de mâine, un alt guvern și o altă guvernare? Deocamdată, nefiind înzestrați cu puteri supranaturale, nu ne putem pronunța cu privire la posibila  ,, cădere a Bastiliei ” ai cărei conducători își așteaptă rândul la fericire, oglindindu-și imaginea pe lama unui eșafod.

Cu toate acestea rămânem încrezători în vorbele lui A. Einstein : „ ceea ce ar trebuie să se întâmple sigur se va întâmpla”…Vă mulțumesc !Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com