Click pentru a te abona

La Peceneaga, lucrurile se fac cu temeinicie: toată suflarea participă la inaugurarea fiecărei investiții. Anul acesta, dispensarul.

870 Shares

*Peste timp, oamenii locului au păstrat obiceiul de a se bucura împreună de fiecare nouă realizare, de fiecare investiție și, dacă anul trecut de Ziua Comunei s-a inaugurat Căminul Cultural cel nou, anul acesta a venit rândul Dispensarului care, după cum spun oamenii, era absolut necesar. Căminul Cultural este locul unde oamenii au grijă de obiceiurile și tradițiile locului, de dansuri, cânte și colinde, în Dispensarul cel nou vom avea grijă de sănătatea oamenilor
Situată în partea de NV a Dobrogei, pe brațul drept al Dunării Vechi, la numai 39 de km de orașul Măcin, bătrâna așezare a Pecenegilor se întinde pe Valea Aiormanului, la poalele Movilei Cazacilor ce-și pierde rădăcinile în lunca lacului Peceneaga. Se spune că numele său s-ar trage chiar de la poporul pecenegilor care-ar fi viețuit pe aceste locuri în perioada anilor 950 – 1100 d.hr.

Satul, cu Dunărea la apus,avea prăvălii și mori de vânt, hambare încărcate și mici ateliere de meșteșugari. Oamenii și-au construit rând pe rând biserica, școala și primăria. Elementele de arhitectură, morile de vânt și ocupațiile tradiționale din comunitățile dunărene, constituie aspecte importante ce stau la baza formării unui spirit original în diferite perioade istorice.

“Peste timp oamenii locului au păstrat obiceiul de a se bucura împreună de fiecare nouă realizare, de fiecare investiție și, dacă anul trecut de Ziua Comunei s-a inaugurat Căminul Cultural cel nou, anul acesta a venit rândul Dispensarului care, după cum spun oamenii, era absolut necesar. Căminul Cultural este locul unde oamenii au grijă de obiceiurile și tradițiile locului, de dansuri, cânte și colinde, în Dispensarul cel nou vom avea grijă de sănătatea oamenilor în măsura în care acest lucru va fi posibil a declarat primarul comunei, Matei Eugen”

„Anul trecut, în sfânta zi a Arhanghelilor Mihail și Gavriil, am fost în mijlocul dumneavoastră la Inaugurarea Căminului Cultural din comuna Peceneaga. Iată că astăzi, în aceeași zi de 8 noiembrie, suntem împreună pentru a inaugura Dispensarul, semn că lucrurile se mișcă în și pentru comunitate, și profit de ocazie să-l felicit pe domnul primar pentru energia și viziunea puse cu prisosință, de-a lungul ultimilor șapte ani, în slujba dezvoltării comunei.

Mă bucură să văd astfel de obiective de investiții finalizate, utile cetățenilor din Peceneaga. Ducând la bun sfârșit astfel proiecte, demonstrăm că, împreună,  suntem alături de oameni, alături de nevoile lor. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, creșterea calității vieții în mediul rural este o prioritate pentru noi iar, în acest sens, investițiile în infrastructura de sănătate sunt o componentă importantă. Serviciile medicale trebuie să fie aproape de oameni iar comunitatea trebuie să aibă acces la aceste servicii în clădiri care să respecte standardale de civilizație avansate. Iată că prin PNDL 2 s-a reușit modernizarea, dotarea și reabilitarea dispensarului din localitate, o realizare de care suntem mândri.

Încă o dată, mulțumesc de invitație, mă bucur să fiu astăzi în mijlocul dumneavoastră și, pe această cale, vă mulțumesc pentru primirea caldă pe care ne-ați facut-o.  Și pentru că azi este o zi importantă în calendarul ortodox, permiteți-mi să urez la mulți ani tuturor celor care poartă numele sfinților Mihail și Gavriil“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com