Click pentru a te abona

La mulți și frumoși ani, tuturor seniorilor noștri! Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi.

116 Shares

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este prilejul de a le transmite tuturor celor care trăiesc vârsta înţelepciunii, sentimentele noastre de dragoste, recunoşţinţă şi respect. În plus, într-o societate în care numărul persoanelor vârstnice este în creştere continuă, îmbătrânirea activă este direct corelată cu solidaritatea dintre generaţii.

Sărbătorită pentru prima oară în 1991, această zi s-a dorit a fi o recunoaștere a persoanelor vârstnice, evenimentul consemnând o nouă viziune asupra rolului pe care aceste persoane îl joacă în viața societății, prin implicarea lor atât în educarea tinerelor generații, cât și, efectiv, la asigurarea bunăstării economice a gospodăriilor din care fac parte. În fiecare clipă trebuie să arătăm prețuire și respect pentru vârstnici, să le cerem sfatul, să le acordăm atenție sau pur și simplu să stăm de vorbă cu ei.

Potrivit ONU, la nivel global, în 2019 existau 703 milioane de persoane cu vârsta de 65 de ani sau peste, dintre care 261 milioane, în Regiunea Asia de Est şi de Sud-Est şi peste 200 de milioane, în Europa şi America de Nord. Populaţia de peste 60 de ani este estimată să ajungă la 1,4 miliarde în 2030. La nivel european, speranţa de viaţă atinge, în 2050, valoarea medie de 81 de ani la femei şi 75 de ani la bărbaţi.
Şi în România, potrivit aceluiaşi studiu, segmentul populaţiei vârstnice va înregistra o tendinţă accelerată de creştere. Dacă în 1990, persoanele în vârstă de 60 de ani şi peste reprezentau 10,3% din totalul populaţiei, pentru anul 2080 se preconizează un procent de peste 21,8%.

Fenomenul îmbătrânirii populaţiei implică necesitatea acordării unei atenţii sporite nevoilor speciale şi problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special în ceea ce priveşte riscul sărăciei şi excluziunii sociale. În ţara noastră, persoanele vârstnice ar trebui să fie beneficiare ale măsurilor de protecţie socială susţinute de sistemul de asigurări sociale în mod echitabil, astfel încât să acopere riscul de bătrâneţe prin pensii, în fapt niște venituri pentru care părinții, bunicii și străbunicii noștri au muncit o viață întreagă. De aceea continuăm să susținem că seniorii noștri au astăzi mai mult decât oricând nevoie de pensii majorate cu 40% așa după cum am inițiat și votat legea pensiilor.

De asemenea, toate persoanele vârstnice au nevoie și de alte măsuri de asistenţă socială pentru situaţii de dificultate sau vulnerabilitate individuală, ca dizabilitatea, situaţiile de dependenţă, sărăcia, combaterea fenomenelor de izolare socială, drept pentru care social democrații din România sunt cei care se luptă pentru toate aceste drepturi și nevoi ale persoanelor vârstnice cărora le urez astăzi, din toată inima cele mai sincere și mai respectuase urări de sănătate, să se bucure de familie și de toți cei dragi, să-și trăiască această frumoasă perioadă a vieții în liniște și binecuvântare.

La Mulți și frumoși ani, tuturor seniorilor noștri!

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com