Click pentru a te abona

La Madrid a început Conferința ONU privind schimbările climatice: “O singură planetă, un plan verde de tranziție”

*”Mesajul principal al summit-ului  este că toate statele lumii să-și asume eforturi de creștere a proiectelor, a măsurilor concrete pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de adaptarea la efectele schimbărilor climatice. România și-a atins coordonatele de reducere asumate pentru anul 2020, pentru 2030…sunt multe lucruri de făcut de către toți cei care înțeleg momentul de răscruce la care se află planeta din punct de vedere climatic

“O singură planetă, un plan verde de tranziție” este sloganul Conferinței privind modificările climatice (COP25), care ar trebui să pună bazele unei noi etape de acţiune climatică și care a început luni, 2 Decembrie 2019, la Madrid, în prezenţa a 50 de şefi de stat sau de guvern şi a reprezentanţilor principalelor organisme internaţionale.

La cea de-a 25-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice participă timp de două săptămîni reprezentanți din 200 de țări care încearcă să găsească soluții privind gestionarea marilor provocări ale mediului cu care se confruntă planeta.

“Două teme majore se află pe agenda de lucru a summit-ului: În primul rând, pieţele internaţionale ale carbonului create de protocolul dela Kyoto care permit vânzarea între diversele state de  cote de CO2, de gaze cu efect de seră.

Cel de-al doilea subiect fierbite aflat în dezbatere este cel legat de„finanţarea pierderilor şi a prejudiciilor“și este vorba despre impactul schimbărilor climatice, provocările fantastice la care lumea ar trebui să găsească răspunsuri, metode pentru adaptare, o chestiune extrem de delicată și de complex. De exemplu, ridicarea nivelului mărilor şi consecinţele sale: pierderi de terenuri cultivabile, distrugeri de locuinţe, deplasări de populaţii și exemplele, din păcate pot continua a declarant deputatul tulcean Simion Lucian Eduard,  vicepreședinte al Comisiei pentru mediu și echilibru economic din Camera Deputaților.

“Deasemenea, finanțarea acțiunilor privind schimbările climatice la nivel global sunt în atenția tuturor: 70 de ţări s-au angajat să compenseze cumulul emisiilor de carbon cu măsuri precum captarea carbonului sau plantarea de copaci, până în 2050. Uniunea Europeană este pregatită să contribuie la Pactul verde global prin măsuri concrete care vor fi incluse într-un document specific, la Bruxelles iar finanțarea va fi consistentă după cum a anunțat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Mesajul principal al summit-ului  este că toate statele lumii să-și asume eforturi de creștere a proiectelor, a măsurilor concrete pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de adaptarea la efectele schimbărilor climatice. România și-a atins coordonatele de reducere asumate pentru anul 2020, pentru 2030…sunt multe lucruri de făcut de către toți cei care înțeleg momentul de răscruce la care se află planeta din punct de vedere climatic” a mai spus deputatul tulcean.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.