Click pentru a te abona

La împlinirea a 30 de ani de la înființarea ARBDD: Să avem grijă de această minune a naturii! Felicitări tuturor celor care prețuiesc delta

4 Shares

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării  și marchează data la care a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului României nr. 983 din anul 1990 prin care întreaga Deltă a Dunării şi zonele limitrofe au fost declarate rezervaţie a biosferei.

Totodată a fost înfiinţată Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării ca instituţie specializată să implementeze măsurile de management adecvate pentru conservarea patrimoniului natural şi dezvoltarea durabilă a regiunii an în care a și fost inclusă în Lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural, dar şi în Reţeaua internaţională a rezervaţiilor biosferei din cadrul programului Omul şi Biosfera al UNESCO, recunoscută un an mai târziu ca Zonă umedă de importanţă internaţională, mai ales ca habitat al păsărilor de apă, Delta Dunării fiind considerată de cercetători un muzeu viu al biodiversităţii.

Reamintesc faptul că Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a obţinut acordul UNESCO pentru înfiinţarea unei rezervaţii transfrontaliere România-Ucraina-Republica Moldova înițiativă susținută și de Comisia UNESCO a Parlamentului României din care, cu onoare fac parte.

De asemenea, reamintesc faptul că a fost adoptată inițiativa mea legislativă prin care cresc salariile angajaților din cadrul ARBDD și a celor de la Garda Națională de Mediu, făcându-se astfel dreptate și acestei categorii de angajați.

Îmi doresc, mai mult ca oricând, în calitate de tulcean, de fost Guvernator al ARBDD, actualmente deputat, să inițiem proiecte prin care acest dar al naturii să fie păstrat pe toate coordonatele sale.

Cu prilejul sărbătorii Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării doresc să transmit felicitări tuturor celor care se implică în fiecare zi în micile sau mai marile campanii dedicate aceste minuni a naturii, inclusă și protejată de Patrimoniul Mondial al Umanității, UNESCO. Mulțumesc pentru felul în care se implică în problematica Rezervației Biosferei Delta Dunării instituțiilor abilitate, ARBDD, ONG-urilor de profil, localnicilor din arealul deltaic, tuturor cetățenilor care se alătură campaniei de păstrare a acestei nestemate natural uriașe dăruită de către natură oamenilor. Felicitări tuturor!

Deputat Simion Lucian Eduard

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com