Click pentru a te abona

La Greci, în nordul Dobrogei, s-a deschis cea mai modernă piață din regiune

0 Shares

Interior-piata-GreciO construcție modernă și tradițională pentru istoria locului. O construcție deosebită, aș spune chiar grandioasă, la care s-a folosit vestitul “granit de Greci” pe care l-au meșterit de-a lungul timpului pietrarii italieni și pietrarii români, deopotrivă. “Este vorba despre o investiție de suflet, o investiție cu care eram datori față de bunicii și de străbunicii noștri. Dar și față de oamenii care trăiesc astăzi în zonă. Mă bucur că pot să vorbesc astăzi despre o realizare a grecenilor care va asigura desfacerea produselor bio din gospodăriile și micile sau marile afaceri locale din zona Munților Măcin și nu numai. Pentru că ne dorim să dezvoltăm o piață de gros pentru tulceni dar și pentru brăileni, pentru gălățeni și de ce nu, pentru constănțeni sau bucureșteni” ne-a mărturisit plin de emoție Sorin Vals, primarul comunei Greci.

Inaugurare piata GreciEste vorba despre o investiție realizată parțial cu fonduri europene (prima clădire, de 100 de metri pătrați, începută în 2010 și finalizată în 2013, a fost finanțată din fonduri europene – 225.000 de euro), parțial cu fonduri locale (a doua clădire, diferența până la 300 de metri pătrați, începută în 2013 și finalizată acum, în valoare de 50.000 de euro, a fost susținută de primăria comunei Greci).

Se spune că înainte vreme, să tot fie câteva sute bune de ani, niște greci veniți tocmai de la Marea Egee, pe vremuri parte a Mării Mediterane, s-au așezat și au dezvoltat la poalele Hercinicilor grădini cu legume și livezi așa de grozave încât îi mulțumeau lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru darurile sale. Atât de vestiți au devenit oamenii și grădinile lor că au început să vină târgoveți din toate zările și să-și umple căruțele cu legume, cu fructe, cu brânzeturi, vin sau miere de albine. Se spune că produsele ce creșteau din rădăcinile de granit ale timpului au început să fie apoi transportate la Măcin, în portul cel vechi unde trăgeau corăbiile . Și oameni din tot locul întrebau unde pot găsi gustoasele produse. “La grecii din munte” spuneau târgoveții și comercianții vremii. Și așa s-a născut numele localității. Greci. Așezarea de granit de la porțile cerului.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

2 Raspunsuri la La Greci, în nordul Dobrogei, s-a deschis cea mai modernă piață din regiune

  1. Alexander leg. a V a Macedonica 24 mai 2014 at 9:46

    D-l Primar vorbeste in triumfalisme de adormit copii : “targoveti din toate zarile”, “produsele ce cresteau din radacinile de granit ale timpului ” …etc… Probabil a uitat sa aminteasca de Legiunea a V a Macedonica [an 107-167] a crei cetate castru este la cativa km si care a inceput civilizarea zonei ocupate de barbari. Iar jefuitorul cetatii-municipiu , francezul D. More a recuperat dupa 1989 fostul esdiu al SMA Greci. Se aude ca de la urmasii jefuitorului cetatii legiunii imobilul a fost cumparat de d-l primar Vals . Sa-i fie de bine,poate se gandeste si la jefuitorii de ieri ai cetatii si la cei de azi ; Stambuliu,Mihai Ionesco…!

    Răspunde
  2. alexandru 12 iulie 2014 at 18:10

    alexander tu ai perfecta dreptate triumfalisme de adormit nu doar copii dar mai mult de adormit prostii .Putini stiu ca toata piatra cu care este facuta fatada pietei aste cioplita in fostul SMA care acum apartine lui si ca banii din acea constructie sau intors in buzunarele primarului Sorin Vals si buzunarele lu’ Vergil Pruna .Si ar mai fi ceva de spus dar momentan ma opresc aici

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com