Click pentru a trimite e-mail

La Casimcea s-a inaugurat unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din Europa

0 Shares

Casimcea2Compania Verbund, lider pe piaţa de electricitate din Austria, a inaugurat oficial prima fază a unuia dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa, la Casimcea, în județul Tulcea. În final, capacitatea instalată a centralei va fi de 225 MW, în prezent fiind în funcţiune 99 MW.

”Conform planului, restul turbinelor eoliene urmează să fie conectate în reţea până la începutul anului 2014, dar depunem toate eforturile să finalizăm proiectul în acest an”, a declarat, într-o conferință de presă la Bucureşti directorul general al Verbund Renewable Power GmbH, Dieter Meyer.

Conform legislaţiei în vigoare, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în urma monitorizării pieţei, a propus reducerea schemei de sprijin a producţiei de energie din surse regenerabile. Astfel, energia eoliană va primi 1,5 certificate verzi pentru fiecare MWh produs şi livrat în sistemul energetic naţional, faţă de 2 în prezent. Certificatele verzi se pot comercializa la preţuri cuprinse între 27 şi 55 de euro.

Construcţia parcului Verbund a început în martie 2011. Cele 88 de turbine eoliene pot produce anual în total 540 GWh de energie electrică, furnizând energie curată către circa 350.000 de gospodării din România.

“Energia eoliană este completarea ideală pentru hidroenergie, pe care se concentrează producţia noastră, iar România oferă condiţii cadru bune pentru investiţia noastră”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Verbund Austria, Wolfgang Anzengruber. Acesta consideră că Dobrogea este una dintre regiunile cu cea mai mare putere a vântului din Europa, scopul fiind utilizarea celor mai bune locuri din Europa pentru fiecare tehnologie în parte.

Anzengruber a precizat că Verbund trebuie să se concentreze pentru a realiza investiţii în producţia de energie, însă pentru acest lucru este nevoie de un cadru legal clar şi stabil.

Grupul Verbund este unul dintre cei mai mari producători de curent electric în hidrocentrale din Europa. În Austria, peste patru cincimi din curent este produs din hidroenergie, restul fiind completat de energie termică şi energie eoliană. Verbund operează parcuri eoliene cu o capacitate totală de 450 MW în Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Franţa şi România.

Verbund furnizează curent către aproximativ un milion de clienţi şi

desfăşoară activităţi în domeniul comerţului cu energie electrică în 15 ţări. Grupul are circa 3.100 de salariaţi, iar în 2012 a avut o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de euro.

Din 1998 compania Verbund este înregistrată la bursa din Viena, 51% din capitalul pe acţiuni fiind deţinut de Republica Austria.

Austria este al doilea cel mai mare investitor în România, cu aproximativ 10 miliarde de euro investite. În ţară există 6.538 companii înregistrate, care au creat circa 100.000 locuri de muncă în agricultură, industrie şi servicii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la La Casimcea s-a inaugurat unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din Europa

  1. Pingback: Energia în România | Enciclopedie.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com