Click pentru a te abona

La Carniprod s-au tras obloanele. Vor fi 45 de mii de porci incinerați? Cine urmează?!

4 Shares

UPDATE: Pentru această operațiune au fost deja aduse din județul Timiș patru incineratoare mobile de mare capacitate care vor fi transportate din județul Timiș în județul Tulcea de Ministerul Apărării Naționale, alte două incineratoare mobile de mare capacitate urmând să ajungă la Tulcea cel mai probabil în seara acestei zilei.

În al doilea rând se desfășoară operațiuni de verificare a zonei Deltei Dunării pentru descoperirea animalelor sălbatice (porci mistreți) decedați din cauza virusului și pentru neutralizarea pericolului. Ce este foarte important, pesta porcină africană nu afectează oamenii ! (comunicat de presă emis de Prefectura Tulcea la ora 16,30)

*Mai avem turismul. Suntem în plin sezon estival. Sper să existe soluții astfel încât să nu tragem obloanele peste tot ca peste un lazaret modern.

A fost găsit un porc mort într-o hală a Carniprod-ului, singurul mare procesator de carne de porc din județul Tulcea și s-a declansat marele război cu pesta porcină africană. S-au tras obloanele peste tot, s-a închis complexul, s-a închis fabrica, s-au închis magazinele iar dacă scenariul negru se confirmă, patronul Nicolae Ciuleac riscă să piardă toată afacerea în care a investit timp de 30 de ani, bani, suflet, timp și cca.20 de milioane de euro.

Sursele noastre spun că rezultatul conform căruia ar exista un focar de pestă porcină africană la Carniprod ar fi fost determinat într-unul din laboratoarele românești. “Fabrica și complexul de porci au păstrat întotdeauna cel mai ridicat nivel de biosecuritate conform tuturor normelor internaționale” ne spunea Nicolae Ciuleac de fiecare dată când mergeam să vedem utilaje noi și să descoperim secretul rețetelor “ca acasă”.

 “După cum vezi aici păstrăm toate normele de biosecuritate conform regulilor internaționale, nu există rabat din acest punct de vedere pentru că aici nu ne jucăm, aici producem mâncare pentru oameni. Iar aceste produse trebuie să fie de înaltă calitate, trebuie să fie sănătoase și gustoase, oamenii trebuie să fie mulțumiți să consume cu plăcere, fără nicio teamă produsele noastre” ne spunea Nicolae Ciuleac, acest investitor trăit peste 30 de ani în Austria unde a învățat că regulile de securitate alimentară se respectă întotdeauna cu strictețe.

Astăzi, când vorbim, 45.000 de porci sunt gata să fie incinerați și o afacere românească riscă să ajungă pe chituci. Din informațiile pe care le avem nu iese nici măcar o probă de laborator din fabrică pentru a fi expertizată într-unul din marile laboratoare de profil de la Londra sau din Germania.

Patronul este pentru moment plecat din țară dar urmează să revină la începutul săptămânii când vom avea mai multe detalii despre cum se poate prăbuși o mare afacere românească în câteva zile.

Vă amintiți despre  firma Bradet intrată peste noapte în faliment la începutul anului 2016 după scandalul bebelusilor infectati cu E.coli? „Sub nicio forma nu vreau sa ma disculp in totalitate (…) Am investit masiv de cand am facut fabrica, cu imprumuturi luate de la banci, am facut o fabrica moderna. Toate controalele au aratat ca ne facem datoria cu responsabilitate.

Utilajele sunt deschise in prezenta mea, instruirea personalului o fac cu ochii inchisi. Am făcut analize şi în România, şi în Germania, şi în Italia, este stricteţe maximă, sunt trimise rezultatele prin poştă, securizate. Asta nu înseamnă că cineva vrea să acopere ceva, este dreptul oricărei fabrici să facă analize. Reproşăm faptul că au fost făcute publice analize care nu erau finale” spunea atunci proprietarul Lactate Brădet care a înregistrat pierderi de 500.000 de lei în două luni. După un timp și-a reluat activitatea dar cu ce sacrificii?!

De ce am amintit despre acest din urmă caz? Pentru că situația de la Carniprod Tulcea m-a trimis cu gândul la acea întâmplare nefericită și pentru că sper din tot sufletul să nu dispară pur și simplu un alt mare investitor din Tulcea.

Îmi amintesc cu groază de deznădejdea oamenilor care și-au pierdut toate păsările crescute cu drag dar cu trudă în gospodării sau în ferme atnci câd gripa aviară a pus stăpânire pe multe dintre localitățile județului Tulcea. S-au prăbuși atunci mai multe afaceri  pe mai multe paliere și a fost afectată îndustria  turismului cel puțin pentru acel an în care bătea vântul prin pesiunile din deltă.

Mai avem turismul. Suntem în plin sezon estival. Sper să existe soluții astfel încât să nu tragem obloanele peste tot ca peste un lazaret modern.

Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News

4 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

12 Comentarii
Vechi
Noi Cele mai votate
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Ma numesc florin.lucrez la carniprod.din cite am auzit s-ar putea sa fie”facatura” in interesul altora.cum sa concediezi 500 de angajati? Unde se duc atitia oameni?multi sunt care mai au putin si ies la pensie.aia unde isi mai pot cauta loc de munca?sunt condamnati la moarte?si-asa ani urma la otv vorbea o americanca ca in romania sunt multi pensionari care maninca mult si de aceea trebuie bagate cit mai multe otravuri in alimente,in general in piine.l-au omorit pe ceausescu ptr a veni hotii la putere care au distrus tot.nu murea nimeni de foame cu piine la cartela sau cind stateai la cozi ptr alimente,nu-ti era frica de ce maninci,tot era sanatos.acum majoritatea oamenilor,chiar si copii au cancer din cauza eurilor ingurgitate in mincare.”hotilor”,care veniti la putere veniti ptr a va imbogati pe spatele omului de rind,cu minciuni in campanii electorale,toti dupa os de ros

Intersele sunt prea mari pt noi care suntem atât de mici. Oare scazuse importul de carne umflată cu tot felul de otrăvuri? În niciun caz. Dar MARII LUMII simt ca asta se apropia. De ce sa nu fim mai puțin sănătoși consumând prostiile lor fara gust? Suntem o nație ce se îndreaptă cu pași siguri spre a nu mai fi. Datorită cui? NOUĂ ca suportăm.

Ar fi mare pacat sa se inchida asa fabrica. Mezelurile facute acolo au gustul copilariei. Vorbim despre gustul adevarat de cabanos, salam de vara si altele…Restul producatorilor au futar doar numele. In Vrancea ma bucur de aceste produse prin distribuitorii locali si mi-ar parea tare rau sa dispara de pe piata. Sa nu mai zicem de investitia in sine, angajati, etc. Si nu este vorba despre doar 500 de angajati, ci despre multi altii, angajati ai firmelor conexe acestei fabrici ( firme de distributie, furnizori de furaje, materiale de curatenie, etc.) .Este un lant intreg care va avea de suferit, inclusiv economia tarii. Daca se va inchide, sigur este vorba de interese. Si atunci ne intrebam de ce fug de/din Romania toti investitorii.

Desi sunt plecat de 12 ani, de cate ori vin in Tulcea cumpar de la Carniprod! Sunt cei mai buni! Fac provizii si aduc si in Bucuresti. Chiar m-am bucurat ca au deschis si aici magazin. Daca stirea este reala e grav. Ori si-au batut joc de noi ani de zile ori sunt alte interese. Asteptam lamuriri.

Ciudat
Cum se întâmplă ca astfel de viruși apar doar in Romania si europa de est? Oare din cauză că suntem societate de consum? Liber la import preparate fă din UE, in special Germania care oricum erau la.supra-preț la noi

După părerea mea este o mare făcătură mai mult ca sigur a deranjat pe cineva pt ca erau cei mai buni pe piața și incomoda. Ce vor face acum toți acei angajați care nu sunt putini deloc? Condiții de curățenie și securitate a produselor eu nu am mai văzut la nimeni. Păcat ca se strica reputația acestei firme, sincer eu nu cred ca este adevărat pt ca știu cum se lucrează la ei și cât de stricți sunt în privința calități și a garanției

Cum ma sa incinerezi porcii? De vii? Ma, voi sunteti oameni sau diavoli? Oricum, carnea de porc este foarte nociva si voi sunteti niste primitivi cand o consumati. Traiti vegan si sanatos pana la adanci batraneti. Inchideti toate fermele si toate abatoarele, agricultura animala este inutila si risipitoar de resurse!

Nu fii proasta , atat te rog . Este un virus extrem de periculos, fara vaccin deocamdata. Nu ii da nimeni de cap si este foarte periculos pentru porci. E un mare pacat. Dar trebuie tinuta sub control. Mai intai se impusca si dupa se ard . Tuturor ne pare rau , dar din pacate este singura solutie .

E de bine…Poate asa intr-o zi lumea se trezeste si isi da seama cata cruzime provoaca pentru placerea gustului lor.La cat mai multe maceluri sa fie inchise astfel fraierii realizeaza in al 12 lea ceas ca este nevoie de extrem de putina mancare ,hrana nu doar pentru a supravietui ci pentru a trai sanatos si fericit ,intr-o forma fizica si psihica invidiabila si sa aleaga armonia cu mediul inconjurator.

Impusca-te cand ai un moment de luciditate !!!

Se spune ca au gasit un porc mort . Cum, doar unul si gata sacrifica tot ? Probabil ca analizele pe fiecare individ ar dura sau ar costa prea mult . poate fi si un soi de conspiratie din partea concurentei . Iar distrug ce se face cu mare truda .Ne-am obisnuit . Imi pare tare rau de toate sacrificiile acelui proprietar !

Partidul cu mustata vrea sa preia fabrica. Faza cu pesta e o abureala imensa. De ce s-au dus direct la Carnirpod si nu alta parte?
Vreo explicatie? Eu n-am vazut.
Pur si simplu psedeii s-au gindit ca ii ajuta sa faca rost de bani preluind fabrica pe gratis.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com