Click pentru a te abona

La Carniprod s-au tras obloanele. Vor fi 45 de mii de porci incinerați? Cine urmează?!

4 Shares

UPDATE: Pentru această operațiune au fost deja aduse din județul Timiș patru incineratoare mobile de mare capacitate care vor fi transportate din județul Timiș în județul Tulcea de Ministerul Apărării Naționale, alte două incineratoare mobile de mare capacitate urmând să ajungă la Tulcea cel mai probabil în seara acestei zilei.

În al doilea rând se desfășoară operațiuni de verificare a zonei Deltei Dunării pentru descoperirea animalelor sălbatice (porci mistreți) decedați din cauza virusului și pentru neutralizarea pericolului. Ce este foarte important, pesta porcină africană nu afectează oamenii ! (comunicat de presă emis de Prefectura Tulcea la ora 16,30)

*Mai avem turismul. Suntem în plin sezon estival. Sper să existe soluții astfel încât să nu tragem obloanele peste tot ca peste un lazaret modern.

A fost găsit un porc mort într-o hală a Carniprod-ului, singurul mare procesator de carne de porc din județul Tulcea și s-a declansat marele război cu pesta porcină africană. S-au tras obloanele peste tot, s-a închis complexul, s-a închis fabrica, s-au închis magazinele iar dacă scenariul negru se confirmă, patronul Nicolae Ciuleac riscă să piardă toată afacerea în care a investit timp de 30 de ani, bani, suflet, timp și cca.20 de milioane de euro.

Sursele noastre spun că rezultatul conform căruia ar exista un focar de pestă porcină africană la Carniprod ar fi fost determinat într-unul din laboratoarele românești. “Fabrica și complexul de porci au păstrat întotdeauna cel mai ridicat nivel de biosecuritate conform tuturor normelor internaționale” ne spunea Nicolae Ciuleac de fiecare dată când mergeam să vedem utilaje noi și să descoperim secretul rețetelor “ca acasă”.  “După cum vezi aici păstrăm toate normele de biosecuritate conform regulilor internaționale, nu există rabat din acest punct de vedere pentru că aici nu ne jucăm, aici producem mâncare pentru oameni. Iar aceste produse trebuie să fie de înaltă calitate, trebuie să fie sănătoase și gustoase, oamenii trebuie să fie mulțumiți să consume cu plăcere, fără nicio teamă produsele noastre” ne spunea Nicolae Ciuleac, acest investitor trăit peste 30 de ani în Austria unde a învățat că regulile de securitate alimentară se respectă întotdeauna cu strictețe.

Astăzi, când vorbim, 45.000 de porci sunt gata să fie incinerați și o afacere românească riscă să ajungă pe chituci. Din informațiile pe care le avem nu iese nici măcar o probă de laborator din fabrică pentru a fi expertizată într-unul din marile laboratoare de profil de la Londra sau din Germania. Patronul este pentru moment plecat din țară dar urmează să revină la începutul săptămânii când vom avea mai multe detalii despre cum se poate prăbuși o mare afacere românească în câteva zile.

Vă amintiți despre  firma Bradet intrată peste noapte în faliment la începutul anului 2016 după scandalul bebelusilor infectati cu E.coli? “Sub nicio forma nu vreau sa ma disculp in totalitate (…) Am investit masiv de cand am facut fabrica, cu imprumuturi luate de la banci, am facut o fabrica moderna. Toate controalele au aratat ca ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt deschise in prezenta mea, instruirea personalului o fac cu ochii inchisi.  Am făcut analize şi în România, şi în Germania, şi în Italia, este stricteţe maximă, sunt trimise rezultatele prin poştă, securizate. Asta nu înseamnă că cineva vrea să acopere ceva, este dreptul oricărei fabrici să facă analize. Reproşăm faptul că au fost făcute publice analize care nu erau finale” spunea atunci proprietarul Lactate Brădet care a înregistrat pierderi de 500.000 de lei în două luni. După un timp și-a reluat activitatea dar cu ce sacrificii?!

De ce am amintit despre acest din urmă caz? Pentru că situația de la Carniprod Tulcea m-a trimis cu gândul la acea întâmplare nefericită și pentru că sper din tot sufletul să nu dispară pur și simplu un alt mare investitor din Tulcea.

Îmi amintesc cu groază de deznădejdea oamenilor care și-au pierdut toate păsările crescute cu drag dar cu trudă în gospodării sau în ferme atnci câd gripa aviară a pus stăpânire pe multe dintre localitățile județului Tulcea. S-au prăbuși atunci mai multe afaceri  pe mai multe paliere și a fost afectată îndustria  turismului cel puțin pentru acel an în care bătea vântul prin pesiunile din deltă.

Mai avem turismul. Suntem în plin sezon estival. Sper să existe soluții astfel încât să nu tragem obloanele peste tot ca peste un lazaret modern.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

12 Raspunsuri la La Carniprod s-au tras obloanele. Vor fi 45 de mii de porci incinerați? Cine urmează?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com