Click pentru a te abona

Kurban Bayrami – Sărbătoarea Sacrificiului

0 Shares

*De sărbătoare musulmanii trebuie să se împace, se fie uniţi şi să se gândească la cei săraci, la cei flămânzi, la cei care au nevoie de ajutor. Este Sărbătoarea Sacrificiului pentru Allah / Dumnezeu iar o interpretare este că are semnificaţia Crăciunului Islamic.

jandarmi-01

Atunci când Allah / Dumnezeu a dorit să-l încerce şi i-a cerut sacrificiul suprem, să sacrifice pe unicul său fiu, Ibrahim / Avraam s-a arătat dispus s-o facă, ca semn al devotamentului său faţă de Creator (“musulman” din punct de vedere etimologic desemnează “supus”).

Se spune că impresionat de credinţa lui Ibrahim / Avraam, Allah / Dumnezeu l-a oprit în ultimul moment de la sacrificiul fiului său, în cea de-a 12-a lună a Calendarului Musulman şi s-a mulţumit doar cu sacrificarea unui berbec.

jandarmi-02

Potrivit tradiţiei islamice, credincioşii au obligaţia ca în această perioadă să sacrifice un batal (batalul este berbecul castrat sau care nu este bun pentru reproducere, inutil), o oaie sau o vită. Dacă sacrifică o ovină, aceasta trebuie să aibă cel puţin 6 luni şi să fie sănătoasă, în vreme ce bovinele nu trebuie să depăşească 2 ani. E foarte important ca sângele animalului să se scurgă în pământ, în gropi anume făcute şi nu să se împrăştie sau să fie călcat în picioare de cei care participă la sacrificare.

De sărbătoare musulmanii trebuie să se împace, se fie uniţi şi să se gândească la cei săraci, la cei flămânzi, la cei care au nevoie de ajutor. Este Sărbătoarea Sacrificiului pentru Allah / Dumnezeu iar o interpretare este că are semnificaţia Crăciunului Islamic.

După sacrificiul de la moschee, musulmanii merg la cimitir, unde imamul ţine o slujbă (deoarece toate sărbătorile musulmanilor sunt legate de cultul morţilor). Familiile de musulmani, în special cele înstărite, sunt obligate să taie un berbec în una din cele zilele cât durează Sărbătoarea Sacrificiului / Kurban Bayrami (sunt consideraţi înstăriţi musulmanii care posedă, ca avere, 92 de grame de aur ori 600 de grame de argint sau echivalentul lor în bani).

Ritualul sacrificiului spune că animalele pot fi sacrificate pentru cel mult 7 persoane iar după ce împart carnea în 3 părţi egale, musulmanii trebuie să o dea vecinilor şi celor nevoiaşi dar să păstreze şi pentru familie (o treime). Carnea este direct fiartă, fără a fi spălată, iar oasele nu trebuie sfărâmate.

Prima zi a acestei sărbători începe cu o slujbă specială la moschee, după care oamenii sacrifică animalele sau merg la cimitir pentru a-şi cinsti morţii. În acelaşi timp, femeile prepară bucatele tradiţionale, în vreme ce copiii merg cu colindul. Sărbătoarea Sacrificiului este marcată de musulmanii din întreaga lume (în 10 – 13 Zilhicce, conform Calendarului Musulman) şi prin tradiţionalul pelerinaj la Mecca şi Medina – pe care fiecare musulman este dator să-l facă o dată în viaţă, cel puţin.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com