Click pentru a te abona

„ Justiție sau lege?” PNL sesizează Comisia de la Veneția (noile modificări la Legilor Justiției)

134 Shares

Comisia Europeană, urmărește cu îngrijorare covârșitoare șirul evenimentelor privind respectarea ad literram a Legii în țara noastră. Se pare că atât procedura de aplicare, cât și textualitatea Ordonanței de Urgență ( nr. Ordonanța lui Toader), fără o colaborare cu domeniul judiciar, provoacă în mod direct, contradicții cu recomandările Comisiei, care de la început a solicitat Guvernului României atât explicații privind modificările recent apărute, cât și revizuirea legilor justiției, luând în considerare recomandările prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și emise de Camera de la Veneția și GRECO.

Revenind la Ministrul Justiției, Toader Tudorel, constatăm cu abnegație faptul că, marți, a fost adoptată, în ședință de Guvern, Ordonanța de Urgență pentru modificarea Legilor Justiției, precum și a unor regulamente referitoare la admiterea la Institutul Național al Magistraturii, numirea procurorilor de rang înalt, atribuțiile șefului Secției de anchetă.

În acest sens, gurile rele, șoptesc pe la colțurile Parlamentului despe faptul că, prin noua Ordonanță de Urgență adoptată pe furiș, dealtfel o rutină obișnuită a majorității PSD – ALDE, liderul Liviu Dragnea, execută pași hotărâți spre preluarea controlului asupra conducerii Parchetelor. Prin limitarea interimatelor la o perioadă de 45 zile, prin introducerea amendamentului că și judecătorii ,care inițial au îmbrățișat tainele „Procuraturii”, să poată candida la șefia Parchetelor, liderul PSD și- a stabilit cadrul sublim de a-și instala oamenii de încredere la șefia instituțiilor care îi periclitează prin acțiunile lor puterea, banii și libertatea.

În consecință, organizațiile profesionale ale magistraților, DNA și DIICOT, Procurorul General și Secția pentru procurori a CSM, au susținut puncte de vedere prin care aduc la cunoștință că aceste modificări blochează activitatea Ministerului Public.

Astfel, DIICOT a precizat printr-un comunicat că modificările aduse legilor justiţiei contravin arhitecturii instituţionale stabilite prin Constituţie şi ar pune Ministerul Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuţiile, iar printr-un alt comunicat, DNA a criticat graba cu care actul normativ a fost adoptat, fără o consultare a magistraților.

În contrapartidă, PNL va iniția o nouă procedură pentru sesizarea Comisiei de la Veneția prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, pentru a se aplica cu deplină motivație și luciditate asupra acestor noi modificări aduse Legilor Justiției. Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com