Click pentru a trimite e-mail

“Junior Rangers” în Munții Măcinului

junior-rangers2In cea de-a doua ediție a taberei de vară “Junior Rangers”, organizată în zona cunoscută sub numele de Fântâna de leac din Munții Măcin, participanții, copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani, au desfășurat activități de orientare turistică, de ecologizare sau de observare astronomică, drumeții și concursuri interactive de recunoștere a elementelor de floră și faună specifice locului.

Participanții sunt elevi la Școala gimnazială “Gheorghe Banea” din Măcin, coordonați de profesorii: Oprescu Narcis-vicepreședinte al Societății Științifice “Orion” din Tulcea , Dumitru Vladimir şi Sandu Anisoara. “ După prima ediție a organizării unei astfel de tabere am observat nevoia de promovare a turismului nord-dobrogean și a Parcului Național Munții Măcin, dar și bucuria copiilor, drept pentru care am considerat necesară organizarea unor astfel de activități” a declarat directorul executiv al Asociației de Turism Munții Măcinului, Sandu Marian.

“Acest proiect desfășurat într-o formă de voluntariat, s-a concretizat într-un   parteneriat încheiat între Școala Gheorghe Banea din Măcin, Asociația de Turism Munții Măcinului și Administrația Parcului Național Munții Măcinului prin reprezentatul său, director Roșca Viorel. Această tabără are drept scop principal observarea zonei șiînțelegerea importanței ecoturismului (la o vârstă fragedă) prin însușirea noțiunilor elementare de conservare ale unei arii protejate, prin cunoașterea valorilor geologice și biologice care pun în valoare tot arealul Măcinului. De asemenea, participanții au posibilitatea de a-și dezvolta aptitudinile de comunicare și de socializare. Programul celor patru zile de tabără este bine stabilit astfel încât, copiii îmbină utilul cu plăcutul în mijlocul naturii. In cea de-a doua zi a taberei are loc un inedit concurs sportiv de orientare turistică sub îndrumarea profesorului Zaharia Gheorghe, fost participant la campionate naționale din domeniu.

Pentru realizarea obiectivelor propuse ne exprimăm mulțumirea față de SC Alcoolvin Măcin SRL, faţă de domnul primar al orașului Măcin, Topoleanu Nicolae şi de asemenea faţă de câţiva entuziaşti, foşti elevi ai şcolii noastre. Nu în ultimul rând, mulțumim părinților organizati în Asociația Hercinica“ a declarat directorul Școlii gimnaziale Gheorghe Banea din Măcin.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la “Junior Rangers” în Munții Măcinului

  1. sandu marian 14 iulie 2013 at 9:49

    Apreciem faptul ca sunteti singurul jurnalist care ati transmis comunicatul integral si nedistorsionat. Va multumim!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.