Click pentru a te abona

Județul Tulcea are cea mai mare rată a mortalității infantile(15,5%) din România. Organizația „Salvați Copiii”ajută Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea

1K Shares

autor Geta Negrișanu

Organizația „Salvați Copiii” a făcut o nouă donație Secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea constând în două incubatoare și nouă injectomate în valoare totală de 28.728 euro. Cu acest prilej, alături de oaspeții de onooare Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al asociației, și Amalia Năstase, ambasadorul campaniei de reducere a mortalității infantile „Salvați Copiii”, la eveniment au mai participat dr. Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Județean, precum și dr. Roxana Andreea Bibic, coordonatorul Secției de Neonatologie.

Vorbim de a treia donație pe care „Salvați Copiii” o face Spitalului tulcean, după cele din 2016 și 2017, când pentru bebelușii tulceni au sosit un incubator de transport, un incubator de terapie intensivă și un ventilator de suport respirator, toate acestea în valoare de 38.100 euro. Potrivit președintelui executiv al organizației, Gabriela Alexandrescu, această aplecare către neonatologia tulceană este justificată pe deplin de rata crescută a mortalității infantile înregistrate în județul nostru, în procent de 15,5% care, din nefericire, ne situează pe primul loc în țară la acest indicator. Reprezentanții autorităților tulcene au mulțumit Organizației „Salvați Copiii” pentru atenția sporită acordată județului nostru, dată fiind situația specială existentă aici din punct de vedere al accesului la asistența medicală spitalicească.   

Administratorul județului, Vasile Strat, a declarat în acest sens: „Aparatura medicală oferită din 2016 încoace Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Tulcea constituie o dotare mai mult decât binevenită pentru noi, tulcenii, având în vedere rata crescută a mortalității infantile înregistrate în județul nostru. Motivul acestei triste realități probabil este cunoscut de toată lumea: accesul îngreunat la serviciile spitalicești, mai ales când vorbim de Delta Dunării. Din acest motiv, atât autoritățile sanitare ale județului cât și cele administrative depun în permanență eforturi pentru îmbunătățirea acestei situații.

Referitor la ceea ce ține de noi, Consiliul Județean, și de sprijinul pe care-l putem oferi, în ultimii ani am făcut toate diligențele pentru a introduce Spitalul Județean de Urgență Tulcea într-un proces de modernizare, ceea ce se și întâmplă la ora actuală grație unui număr de cinci proiecte cu fonduri europene aflate în faza de contractare și altor două aflate în faza de pregătire.  La aceasta se adaugă și  demersurile permanente ale conducerii Spitalului Județean de a aduce medici specialiști pentru asigurarea funcționalității secțiilor vitale, cum ar fi cea de Terapie Intensivă, Oncologie, Pediatrie, demersuri susținute în permanență de Consiliul Județean prin asigurarea de locuințe de serviciu și alte facilități.

Vă mulțumim pentru donațiile pe care le-ați făcut Spitalului Județean Tulcea, vă mulțumim că nu ne-ați uitat și că azi, prin gestul dumneavoastră, al celor de la „Salvați Copiii”, realmente faceți acest lucru, salvați copiii tulceni, oferindu-le posibilitatea de a crește și a se dezvolta frumos iar unora efectiv dăruindu-le o șansă la viață”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com