Click pentru a te abona

Ivan Patzaichin, invitat să propună un nou Guvernator al Administrației Biosferei Delta Dunării. El crede într- un proces transparent în care comunitățile locale să-și spună opinia

“Să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării”(!) așa a început dezbaterea privind numirea noului Guvernator al Administrației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Numirea conducerii ARBDD a revenit Alianței USR PLUS în urma negocierilor cu PNL și UDMR, partenerii din coaliția de guvernare.

În aceste condiții, Alianța USR PLUS l-a invitat pe cunoscutul campion modial, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice  la caiac-canoe, Ivan Patzaichin, să participe la un proces de consultare care să stabilească noul șef al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Pentru derularea acestui proces complex de alegerea celui mai bun, cei doi co-președinți ai Alianței, Dan Barna și Dacian Cioloș, i-au adresat o invitație lui Ivan Patzaichin să formeze un “grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării” din care să facă parte asociații neguvernamentale, specialiști în domeniu, reprezentanți relevanți ai mediului economic. Acest grup consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal și elementele de competență necesare pentru a demara proiecte în sprijinul comunității.

USR-PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării și echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, patrimoniu natural și cultural, cu sprijinul și implicarea în decizii a comunității locale și asociațiilor civice.

Numirea nu poate fi doar o simplă decizie politică ci una care să implice comunitatea acestei rezervații naturale cu un potențial imens, unică în Europa, în care este nevoie de o viziune împărtășită de toată comunitatea cu interese in Deltă.

“Mi se pare că este un moment istoric. Faptul că nişte partide politice, o alianţă renunţă la tot ceea ce noi toţi am numit de-a lungul timpul ‘goana după funcţii’, cumva de înţeles pentru că scopul oricărui politician este să ajungă într-o funcţie să poată influenţa direct, iar această alianţă pune un astfel de rol în dezbatere publică şi nominalizează un simbol al României ca şi coordonator al grupului care să vină cu propuneri, mi se pare că trăiesc un vis frumos. Îmi doresc lucrul acesta şi pentru alte roluri importante din conducerea statului român”, a declarat Dragoş Anastasiu, proprietarul unui resort în Delta Dunării și preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.

“Există un model ideal pe care probabil nu-l va găsi nimeni. Trebuie să existe o combinaţie fericită între capabilităţi manageriale solide, curaj, fiindcă este nevoie de mult curaj acolo pentru a scoate pe masă ceva gunoi adunat de-a lungul timpului sub preş, e nevoie de cunoştinţe profunde de protecţie a mediului şi, dacă vreţi, spirit antreprenorial economic, fiindcă eu cred că Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) trebuie să fie o instituţie care protejează în acelaşi grad şi oamenii, şi mediul. A găsi balanţa între aceste nevoi necesită cunoştinţe manageriale, curaj, cunoştinţe de mediu şi economice. E complicat să găsim o asemenea combinaţie, dar cred că aceste capabilităţi manageriale şi atitudinea sunt peste celelalte care se pot învăţa şi pentru care există specialişti în ARBDD. Dacă va fi găsit un manager cu atitudine şi curaj, va fi excepţional pentru Delta Dunării”, a mai spus Anastasiu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com