Click pentru a te abona

Ivan Patzaichin : “Delta Dunării poate fi cea mai mare destinație de ecoturism din Europa”

0 Shares

ECO-ARHIPELAG se va deschide în această vară cu o deltă urbană — o oază de frumos care va stârni curiozitatea și dorința de a vizita spectaculoasa deltă a Dunării.

Ivan-Patzaichin-As.Mila23

Tulcea, 28 martie 2014 — Asociația ‘Ivan Patzaichin — Mila 23’ a lansat astăzi, în prezența autorităților tulcene, un raport de activitate, la aproape trei ani de la lansarea mișcării Rowmania. Documentul prezintă pe larg acțiunile Asociației, misiunea și viziunea după care aceasta s-a ghidat în proiectele inițiate.

‘Visul și dorința mea este ca Delta Dunării să devină cea mai mare destinație de ecoturism din Europa. Am pus bazele Asociației ‘Ivan Patzaichin-Mila 23′ tocmai cu scopul de a-i ajuta pe consătenii mei cărora eu consider că le datorez totul. Mi-am asumat rolul de a promova acel gen de turism în care principalul beneficiar să fie localnicul, din postura de gazdă. Am convingerea că în Deltă se pot oferi servicii de turism la standarde internaționale, fără investiții mari și ineficiente, numai prin diversificarea activităților prin care pescuitul, vizitarea naturii, gastronomia și obiceiurile locale să devină produse de turism. Bunul simț și ceea ce a învățat de la parinții lui, împreună cu un pic de ajutor din partea celor care știu ce își dorește turistul modern, pot să-i ofere localnicului, dar mai ales copiilor săi, o șansă extraordinară, fară să-și dorească să plece din zonă.’, a declarat Ivan Patzaichin.

În acest sens, Asociația ‘Ivan Patzaichin — Mila 23’ a demarat procesul de acreditare a Deltei Dunării ca destinație de ecoturism, conform criteriilor Autorității Naționale pentru Turism. Astfel, ne propunem ca zona să devină una dintre primele destinații acreditate din România. Pentru aceasta, am înființat Grupul de initiațivă pentru destinația de ecoturism Delta Dunării din care fac parte mici operatori locali ce practică această formă de turism.

Sportul cu vâsle este, prin excelență, o tradiție a Deltei Dunării, zonă care în trecut a furnizat cei mai mulți sportivi de performanță pentru loturile naționale. Există 23 de campioni mondiali și olimpici care au performat în aceste sporturi și care provin numai din comuna Crișan. Din păcate, în ultimii 15 ani, în lipsa unei viziuni coerente la nivel local, niciun campion al României nu a mai fost originar din Delta Dunării, unde, în prezent, copiilor și tinerilor le este rușine să mai vâslească.

Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, împreună cu Asociația ‘Ivan Patzaichin — Mila 23’ au pus bazele construirii primului canal olimpic pentru competiții de canotaj din România, ce va fi totodată și primul canal de canotaj eco din lume. În sprijinul continuării tradiției, sportul și infrastructura sportivă trebuie să constituie un factor de dezvoltare economică, atât prin atragerea organizatorilor de competiții internaționale, dar și prin reactivarea performanței locale.

Pentru promovarea Deltei Dunării la nivel internațional ca destinație de ecoturism, Asociația ‘Ivan Patzaichin — Mila 23’ a invitat comunitatea creativilor să ‘aducă’ Delta în centrul Bucureștiului, prin lansarea concursului internațional de design ‘ECO-ARHIPELAG’. În cadrul competiției, designeri, arhitecți, artiști și echipe creative interdisciplinare din toată lumea sunt invitați să promoveze în mod inovativ opt destinații din Delta Dunării: Crișan, Chilia Veche, Periprava, Letea, Mila 23, Caraorman, Sf. Gheorghe, Sulina.

Instalațiile de amenajare urbană, realizate sub forma unor insule plutitoare, vor fi expuse începând din vară, pe luciul de apă dintre Biblioteca Națională a României și Podul Unirii. Sperăm ca puterea de sugestie a instalațiilor artistice să îi convingă pe locuitorii Capitalei și pe turiști că Delta Dunării este un simbol pentru România și un colț de natură pe care merită să îl protejezi și să îl cunoști îndeaproape. ECO-ARHIPELAG se va deschide, așadar, în această vară cu o deltă urbană — o oază de frumos care va stârni curiozitatea și dorința de a vizita spectaculoasa deltă a Dunării.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com