Click pentru a te abona

“Itinerar Centenar pentru jurnaliștii din comunitățile istorice”. Jurnaliștii au cântat “Doamne, ocrotește-i pe români”

0 Shares

Jurnaliști de limba română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și Albania sunt în vizită România în perioada 26-30 martie a.c., la invitația Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), în cadrul programului “Itinerar Centenar pentru jurnaliștii din comunitățile istorice” derulat de minister.

După un schimb de experiență și de bune practici profesionale. cu jurnaliști din România, jurnaliștii au fost invitați la o dezbatere dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România și cu membrii celor două comisii parlamentare, ale Românilor de Pretutindeni și cu membrii comisiilor de politică externă.

Secretarul Comisiei pentru politică externă, deputatul social democrat Mirela Furtună, vicelider al grupului PSD din Camera Deputaților, ne-a vorbit despre această dezbatere:

“Jurnalişti de limba română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Albania sunt într-o vizită de lucru în aceste zile în cadrulu programului “Itinerar Centenar pentru jurnalişti români din afara graniţelor” inițiat și derulat de minister  Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Jurnaliștii fac parte din comunități istorice roânești importante, drept pentru care ne-au vorbit depre adevăratele probleme cu care se confruntă comunitățile de români, despre felul în care reușesc să-și păstreze identitatea națională și istorică, limba maternă, obiceiurile, tradițiile transmise cu sfințenie generație după generație.

A fost o atmosferă deosebită, un prilej bun pentru a vorbi despre identitatea spirituală, istorică și culturală românească și despre oportunitatea de a deveni parteneri ai României în demersul de a promova și păstra ideea de apartenență la românitate, precum și imaginea României. Această întâlnire s-a încheiat cu un moment surpriză, extrem de emoționant, când una dintre jurnalistele din Ucraina a început să cânte pentru toți românii, oriunde s-ar afla, in cel mai frumos și mai curat grai românesc, “Doamne, ocrotește- pe români”. Acest moment ne-a marcat pe toți iar sufletul nostru a vibrat la fel. Grupul de jurnaliști urmează să viziteze Curtea de Argeș a cărei simbolistică este strâns legată de marcarea Centenarului Marii Uniri”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com