Click pentru a te abona

ITI Delta Dunării: dezbatere cu primarii pentru accesarea fondurilor europene privind investiţiile

59 Shares

Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării a organizat în ultimele zile o serie de întâlniri de lucru cu primarii localităţilor care fac parte din arealul județului Tulcea unde poate fi aplicat mecanismul financiar ITI, pentru analiza celor mai importante aspecte care țin de implementarea proiectelor finanțate.

Scopul acestor reuniuni a fost în principal inventarierea problemelor identificate în procesul de pregătire a cererilor de finanţare astfel încât să se poată interveni punctual cu soluţii care să ajute la depunerea proiectelor şi, implicit, la maximizarea gradului de absorbţie a fondurilor disponibile.

„Acest gen de întâlniri se înscriu în acţiunile curente de monitorizare şi animare pe care le face echipa ADI ITI. Urmărim stadiul implementării proiectelor, identificarea problemelor semnalate în procesul de pregătire a cererilor de finanţare.

Cel mai important aspect este ca odată cu identificarea problemelor să venim cu soluţii de rezolvare imediată a acestora. De aceste soluţii rapide depinde reuşita implementării proiectelor şi implicit dezvoltarea comunităţilor locale”, a declarat preşedintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

Rolul ADI ITI în implementarea proiectelor pentru dezvoltare locală este unul de importanţă majoră mai ales în situaţia în care o bună parte dintre primarii comunităţilor locale au reclamat încă o dată lipsa specialiştilor.

În acest context, coordonatorul ADI ITI Delta Dunării, Doina Surcel, a reiterat disponibilitatea totală a experţilor Asociaţiei pentru a susţine UAT-urile în procesul de pregătire a cererilor de finanţare.

„Ştim că sunt probleme cu resursa umană şi de aceea amintesc faptul că avem o echipă de experţi care vă stă la dispoziţie.  Ori de câte ori întâmpinaţi o problemă nu ezitaţi să ne contactaţi.

De asemenea, pentru a evita blocajele şi a reduce riscul de pierdere a finanţării, este important să solicitaţi experţilor ADI ITI să facă o preverificare a dosarului înainte de a depune cererea de finananţare”, le-a spus Doina Surcel primarilor prezenţi la consultări.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com