Click pentru a te abona

Ion Eugen: Punct de vedere cu privire la sesiunea extraordinara a Adunării Generale ACoR

0 Shares

Ion Eugen, Primar al comunei Jurilovca *”anunț public că nu voi fi cel care va prelua interimatul conducerii filialei Tulcea a Asociației Comunelor – așa cum s-a vehiculat în ultimele zile în spațiul public –, aceasta fiind o decizie ce aparține Președintelui ACoR de la nivel național”.

untitled-1

În contextul condițiilor deosebite în care a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Asociației Comunelor din România – filiala Tulcea, mă simt dator să aduc în fața publicului o serie de clarificări cu privire la aspectele dezbătute în cadrul acestei întâlniri și la efectele acestora.

“Primul detaliu pe care doresc să îl subliniez ține de faptul că, deși am părăsit plenul în ședința extraordinară, am tratat cu maximă responsabilitate și seriozitate ordinea de zi a ședinței ordinare ACoR, tocmai pentru nu lăsa vreun dubiu în privința implicării noastre totale în buna funcționare a acestei structuri complexe, care și-a dovedit de-a lungul timpului eficiența, asigurată de efortul constant al unei echipe de oameni profesioniști.

ion-eugen-primari

În ceeea ce privește ședința extraordinară, acesta este o discuție separată, ea vizând cu precădere alegerea noii formule a Consiliului Director și a noului președinte al Asociației. Așa cum am afirmat și în cadrul ședinței publice, reiterez aici punctul de vedere pe care l-am susținut în fața tuturor și care justifică decizia mea de părăsi sala.

În primul rând, intervalul de 9 zile pentru înaintarea candidaturii este unul foarte scurt raportat la implicațiile acestei etape. Cei care, la fel ca mine, își dedică 100% din timpul și energia lor pentru rezolvarea problemelor administrative de la nivel local, știu bine că acest lucru presupune un ritm foarte alert și confruntarea cu un volum foarte mare de probleme și provocări, care impun, de cele mai multe ori, o și mai mare mobilitate. Astfel, consider că un termen mai rezonabil ar fi fost cu siguranță unul de 30 de zile, pentru e anula orice echivoc în ceea ce privește pregătirea Asociației pentru noile alegeri.

Pe lângă aceasta, spre deosebire, de exemplu, de informarea legată de convocarea Adunării Generale AcoR de la nivel național fin februarie a.c., comunicarea precară privind ședința extraordinară a filialei – convocată în Vinerea Mare –, se poate traduce printr-un anumit efort de a calibra în viteză noua structură de conducere a Asociației.

Pe de altă parte, am remarcat în aceste zile un accent exacerbat plasat pe implicarea politicului în AcoR. În condițiile în care reprezentații UAT-urilor (primarii de comune), membrii ACoR, sunt, în același timp, prin însuși statutul lor, reprezentanți ai unor formațiuni politice, discursul legat de„imixtiunea politică” mi se pare cel puțin inadecvat, în condițiile în care domnul Ștefan Ilie ar trebui să știe mai bine că implicarea în politică nu trebuie tratată în discursul public ca fiind un stigmat, ci ca o apartenență la o anumită doctrină, cele mai importante fiind, în ultimă instanță, performanțele administrative ale fiecăruia dintre noi.

În ceea ce mă privește, eu nu mi-am declinat niciodată apartenența la doctrina social-democrată, dar aș vrea să remintesc și faptul că principiul democrației impune ca un lider să fie ales de o majoritate – iar asta de întâmplă și în alegerile electorale, dar și în asociațiile de utilitate publică așa cum este ACoR. Nu în ultimul rând, mă simt dator să punctez că aceeași putere politică pe care o acuză acum domnul Ștefan Ilie a deținut conducerea și până în anul 2016, susținându-l, totuși, fără rezerve, în activitatea sa de președinte al filialei ACoR.

În final, aș dori să apreciez încă o dată, așa cum am făcut-o în nenumărate rânduri, rezultatele echipei AcoR Tulcea, dar voi rămâne ferm pe poziția mea – nu pot accepta lipsa de transparență, jocurile de culise sau mișcările „strategice” de tip demisii de imagine (în contexul lipsei de cvorum, președintele oricum nu putea fi ales statutar) și anunț public că nu voi fi cel care va prelua interimatul conducerii filialei Tulcea a Asociației Comunelor – așa cum s-a vehiculat în ultimele zile în spațiul public –, aceasta fiind o decizie ce aparține Președintelui ACoR de la nivel național”.

Ion Eugen,

Primar al comunei Jurilovca

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com