Click pentru a te abona

Întrevederea delegației Comisiei de politică externă din cadrul Adunării Naționale a R.S. Vietnam cu Grupul de prietenie din Parlamentul României

198 Shares

În calitate de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Socialistă Vietnam din Parlamentul României am primit vizita delegației Comisiei de politică externă din cadrul Adunării Naționale a R.S. Vietnam, conduse de domnul Nguyen Van Giau, președintele comisiei.

Discuțiile s-au axat pe câteva subiecte principale privind cooperarea bilaterală la nivel politic, cooperarea bilaterală la nivel economic şi comercial, procesul de nominalizare a ambasadorilor României în alte țări, coordonarea dintre legislativ și executiv, în procesul de negociere a tratatelor sau memorandumurilor internaționale.

A fost subliniat nivelul bun al cooperării dintre România și Vietnam, bazat pe relațiile tradiționale de prietenie și am susținut dinamizarea dialogului bilateral la nivel înalt.

Au existat propuneri ale părții române privind dezvoltarea relațiilor economice și comerciale bilaterale, astfel, s-a propus organizarea celei de a XVI-a Comisii Mixte Inter-guvernamentale de Cooperare Economică, în perioada 3-4 octombrie, la București. Susținem participarea reciprocă la târguri internaționale și misiuni economice, din România și Vietnam, care să conducă la diversificarea schimburilor comerciale și investițiilor în domenii de interes comun, precum energia, IT&C, agricultura, infrastructura, turismul.

Agenda discuțiilor a mai cuprins teme precum: promovarea exporturilor si internaționalizarea firmelor, atragerea investițiilor străine; energie; transporturi; agricultura; clustere; competitivitate; IMM-uri; industria de apărare; resurse minerale; parteneriatul public-privat, etc.

Asociaţia de prietenie din Vietnam care cuprinde majoritatea celor aproximativ 3.500 de absolvenți vietnamezi ai învățământului superior din Romania și-a adus contribuția la promovarea valorilor culturale românești, a schimburilor dintre cele două ţări şi la organizarea acțiunilor importante de promovare a relațiilor bilaterale.

O atenție deosebită este acordată în prezent dezvoltării cooperării la nivelul administrației locale care a încheiat înfrățiri la nivelul mai multor județe și a municipiului București, una dintre cele mai active fiind Județul Tulcea-Regiunea Ben Tre.

În data de 28 noiembrie 2018 s-a semnat la București Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS) din România și Ministerul Muncii, Invalizilor și Afacerilor Sociale (MoLISA) din R.S. Vietnam, de cei doi miniștri omologi Vietnam se bucură de preferințe comerciale cu UE în cadrul Schemei Generalizate de Preferințe și este cel de-al doilea partener comercial al UE din cadrul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), după Singapore. La finalul întâlnirii am organizat un dejun oficial, astăzi urmând ca delegația din Vietnam să ajungă la Tulcea.

Deputat Simion Lucian Eduard

Președintele Grupului Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Socialistă Vietnam din Parlamentul României

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com