Click pentru a te abona

Întrevedere comună a unei delegații mexicane cu reprezentanți ai Comisiilor reunite de politică externă din Parlamentul României

0 Shares

Marți, 15 mai a.c. a avut loc la Camera Deputaților, întrevederea comună a delegației parlamentare mexicane conduse de domnul VICTOR GIORGANA JIMÉNEZ, președintele Comisiei pentru relații externe a Camerei Deputaților din Congresul Uniunii al Statelor Unite Mexicane cu reprezentanți ai Comisiilor reunite de politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului. Deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă ne-a declarant că Mexicul este al doilea partener comercial al României în America Latină, după Brazilia iar relaţiile parlamentare bilaterale româno-mexicane, la nivelul Camerei Deputaţilor sunt echilibrate și se înscriu pe un trend ascendant.

“Le-am adresat oaspeților noștri urări de bun venit în România și ne-am exprimat mulțumirea pentru trendul ascendent al relațiilor româno-mexicane în condițiile în care ne aflăm într-o etapă importantă a consolidării cooperării bilaterale, reflectată de voința politică fermă a ambelor state de a impulsiona dialogul pe toate palierele de interes iar diplomația parlamentară dispune de instrumente eficiente pentru susținerea relațiilor dintre țările noastre” a spus Mirela Furtună într-o declarație de presă.

“În cadrul discuțiilor ne-am exprimat speranța conform căreia cea de-a cincea Reuniune a Grupului de Lucru la Nivel Înalt România-Mexic s-ar putea desfășura în acest an (2018), în semestrul II, la București, astfel încât să nu mai existe perioade lungi fără contact la nivel de demnitar între cele două părți.

România acordă o atenție deosebită continuării cooperării bilaterale în sectoarele de interes (energie, agricultură, industria constructoare de mașini, turism, IT, educație etc.) precum și identificării de noi domenii și proiecte comune de colaborare.

Am asigurat delegația mexicană de faptul că sprijinim consolidarea dialogului între oamenii de afaceri din cele două state, inclusiv prin implicarea Camerelor de Comerț și Industrie din România şi Mexic și că încurajăm dezvoltarea de programe de cooperare științifică și schimburile de studenți și profesori în diverse domenii de interes.

Deasemenea, s-a reiterat faptul că România susține deschiderea unui „Centru de Studii pentru Pace Isidro Fabela – Nicolae Titulescu”, la Universitatea București. Precizez faptul că inițiativa de a înființa un Centru de Studii pentru Pace „Fabela – Titulescu” al Universităţii Naţionale Autonome din Mexic, cu sprijinul agenţiei mexicane de cooperare (AMEXCID) şi în colaborare cu Universitatea București aparține în exclusivitate noului ambasador mexican în România, José Guillermo Ordorica Robles.

Cred că este important faptul că Mexicul va sprijini candidatura României pentru un loc de membru nepermanent la Consiliul de Securitate al ONU (alegeri 2019), în tururile subsecvente și solicităm sprijinul Mexicului pentru candidatura României la Consiliul (Regiunea C) Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, la alegerile care vor avea loc în Dubai, în noiembrie 2018.

În închierea acestei declarații aș vrea să subliniez faptul că România încurajează dialogul direct între departamentele consulare, prin organizarea  unui seminar de  schimb de bune practici, ținând cont că ambele state au comunități numeroase stabilite în afara graniţelor” a declarat la finalul întrevederii deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com